4 березня Анастасія загинула від рук російський окупантів. Анастасія разом із друзями займалася волонтерством, того дня вони їхали з притулку для собак.

Тепер я розумію, як важливо мати можливість побачитись з тими, хто тобі дорогий

«Тепер ще більше розумію, як важливо мати можливість просто взяти і побачитись з тими, хто тобі дорогий, ‒ написала у своєму Telegram-каналі Анастасія з Києва. ‒ Ми усі скоро будемо разом, у безпеці та в мирі. Я вірю в це».

Це пост за 26 лютого 2022 року. Третя доба повномасштабної війни Росії проти України. Вже тоді, лише за офіційними даними, росіяни вбили 198 цивільних українців, серед яких троє ‒ діти.

26-річна Анастасія Яланська завела Telegram-канал зовсім нещодавно, плануючи писати про роботу, книги і повсякденне життя. «Новий день ‒ новий текст. Удачі мені та натхнення», ‒ підсумувала дівчина.

І дійсно, щодня, починаючи із 30 січня, Анастасія нагадувала про себе у Tg. Але ось 4 березня підписники блогу не прочитали підсумки дня Насті. Її вбили.

Анастасія разом із друзями Сергієм Устименко і Максимом Кузьменко займалися волонтерством. Вони допомагали тим, хто найбільше цього потребував. Повертаючись із притулку для собак, їхня машина у районі міста Буча потрапила під обстріл. Це сталося неподалік від дому батьків Сергія. Не встигли доїхати. Вони всі загинули.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia