Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Клюванська

«У всіх психіка пошкоджена, навіть у дітей»

переглядів: 1011

У нас коридорчик маленький. По цей бік була комора, а по інший – сарай. Війна почалася, стріляли. Від хвилі, від цього всього земля тремтіла. І почала відходити стінка. У 2014 році нічого не робили, тому що грошей не було. А в 2015-му вже не можна було терпіти. Ми його зробили, і знову почалося – почало лопатися.

У всіх психіка пошкоджена, навіть у дітей

До 2015 року ми все купували. Думали, та ну, що гроші? Купували ванну, унітаз, бойлер. Хотіли провести воду. У нас немає води, взагалі криниці навіть. Ми до сусідів ходимо до криниці, беремо. Думали собі зробити свердловину. Ну, а з такою ситуацією довелося відкласти свердловину...

Дитина говорить: «Мам, коли ми на море поїдемо?» А яке море, якщо грошей немає? І куди їхати? Страшно. Ось завтра вона збирається їхати в Соледар. Їх від школи везуть. У січні хотіли їх відвезти в аквапарк у Харків від школи теж. Але діток мало назбиралося. Квитки на дорогу 1 100 гривень коштували. Не поїхали. А це ось завтра їх будуть везти. Нехай хоч туди з’їздить, подивиться. Тут у нас нічого немає.

У всіх психіка пошкоджена, навіть у дітей

У нас одна школа тільки тут. Два магазини продуктових і два магазини госптоварів, і все. Колгосп ще, але тут немає жодної корови. Все повирізали.

У нас води немає в селі. Вода питна привізна. Нам возить воду трактор раз на тиждень, щопонеділка. Сміття раз на два тижні збирають у нас. Ми нікому не потрібні, забуте село, повністю забуте. Безробіття, зараз нереально кудись влаштуватися.

У всіх психіка пошкоджена, навіть у дітей

Дуже змінилося все під час війни. Всі стали злі. Психіка у всіх порушена. Навіть у дітей наших порушена психіка. Це дуже важко. Некерованою людина стає. Дочка може і нагрубити, раніше не була такою, зараз дуже змінилася. Повинні люди всі зблизитися, всі бути дружними, а тут навпаки, люди дуже злі стали, агресивні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Георгіївка 2014 2015 Відео Історії мирних жінки діти 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота малозабезпечені
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій