Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Яланська

"Тепер я розумію, як важливо мати можливість побачитись з тими, хто тобі дорогий"

переглядів: 769

4 березня Анастасія загинула від рук російський окупантів. Анастасія разом із друзями займалася волонтерством, того дня вони їхали з притулку для собак.

Тепер я розумію, як важливо мати можливість побачитись з тими, хто тобі дорогий

«Тепер ще більше розумію, як важливо мати можливість просто взяти і побачитись з тими, хто тобі дорогий, ‒ написала у своєму Telegram-каналі Анастасія з Києва. ‒ Ми усі скоро будемо разом, у безпеці та в мирі. Я вірю в це».

Це пост за 26 лютого 2022 року. Третя доба повномасштабної війни Росії проти України. Вже тоді, лише за офіційними даними, росіяни вбили 198 цивільних українців, серед яких троє ‒ діти.

26-річна Анастасія Яланська завела Telegram-канал зовсім нещодавно, плануючи писати про роботу, книги і повсякденне життя. «Новий день ‒ новий текст. Удачі мені та натхнення», ‒ підсумувала дівчина.

І дійсно, щодня, починаючи із 30 січня, Анастасія нагадувала про себе у Tg. Але ось 4 березня підписники блогу не прочитали підсумки дня Насті. Її вбили.

Анастасія разом із друзями Сергієм Устименко і Максимом Кузьменко займалися волонтерством. Вони допомагали тим, хто найбільше цього потребував. Повертаючись із притулку для собак, їхня машина у районі міста Буча потрапила під обстріл. Це сталося неподалік від дому батьків Сергія. Не встигли доїхати. Вони всі загинули.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій