Аліна, учениця 9 класу Скадовського ліцею №3 Скадовської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Олена Юріївна

 Моя Україна майбутнього

Війна - це найстрашніший злочин проти людства. Мабуть, ніхто не міг повірити, що в сучасному світі, у самому серці Европи, може таке статися. Кожна людина прагне жити спокійно у своїй країні під мирним небом. Та, на жаль, війна прийшла в мою прекрасну Україну! Шкода, що для багатьох залишилися тільки спогади про минуле мирне життя.

Мир для мене сьогодні - це мирне небо без вибухів, це можливість вільно ходити, їздити до інших міст без блокпостів, на яких постійно відбувається перевірка документів, це зустріч із моїми друзями, котрі роз'їхалися по всьому світові, це повернення в рідну школу з нашими прекрасними вчителями.

Для мене майбутнє України – це, звичайно, Перемога! Нашу країну поважають і цінують в усьому світі, це гарна, забезпечена, прогресивна держава без страху. В Україну вільно приїжджають люди з інших країн і континентів. Тут мальовнича природа, чисте повітря та вода, екологічні  підприємства, високий рівень економіки та медицини.

Люди - творчі, доброзичливі, палкі до роботи та навчання. Ось таку я бачу свою державу у майбутньому.

Отже, коли Україна переможе, буду продовжувати навчання, бо всюди потрібні спеціалісти високої кваліфікації. Скоріше за все моя професія буде пов'язана з архітектурою та дизайном. Мені подобається математика, малювання, креслення.

Це все потрібно для відбудування нашої держави, щоб Україна стала ще багатшою, ще комфортнішою.

І тоді всі люди, від малечі до пенсіонерів, пишатимуться тим, що вони Українці, що живуть у прекрасній, розвиненій, вільній державі.

Зараз я знаходжуся в окупації, але це не заважає мені мріяти, сподіватися на краще. Чесно кажучи, писала це есе під страхом викриття, розправи, навіть смерті.

Але я впевнена, що скоро «все буде добре» - як співав мій улюблений виконавець Кузьма. Я знову зможу дихати на повні груди, насолоджуючись ароматом моря, квітів, гір, зів’ялої трави, дощу і лісу. Адже саме такий аромат має моя вільна Україна.