Решетов Назар, 9 клас, Бахмутська ЗОШ №24

"Моя Україна майбутнього"

Колись я собі й представити не міг, що зможу досягти такого. Війна змінює людей, і не завжди у погану сторону. Вона їх об’єднує, показує те, що вони не можуть в одиночку. Так трапилося і зі мною, та моїм найкращим другом.

Самі звичайні підлітки, які ще не знають усієї краси життя, які чимось захоплюється, але ще не знають, що їх чекає й далі.

Мрія. Вона приходить тоді, коли ти на тому путі, щоб знайти себе. До тебе приходять думки про майбутнє, але все руйнує подія, яка звалилася найгіршим боком на твоє місто, на твоїх родичів, на твоїх друзів. Але поряд завжди були й будуть справжні, так?

В мене всього два друга, і разом з ними – я готовий на все. Навіть на щось божевільне, на щось неймовірне. Ми живимо у найстрашніші часи. У цьому є жах, ступор, кінець?

Ні. Тому що ти розумієш, що ви найкращі. Що навіть коли твій народ переможе – тобі від цього стане тільки легше. Ти хочеш спробувати, хочеш зрозуміти, чи у силах ти завершити ту нереальну красоту, що зародилася спочатку у ваших головах, а потім повільно перелізла у серце і сьогодні ви становитесь кращими за себе вчорашніх, ви заряджаєте один одного мотивацією, і навіть коли ти падаєш і думаєш, що треба відпустити зброю, що все було не так, як ти вважав – знов з’являються вони. Друзі. Справжні, найкращі.

Ми родом із маленького містечка Бахмут, яке завжди сяяло для нас своїм віддільним сонечком. Ми там зростали, ми там вчилися, але в один день твоєї домівки не стало. Як і домівки друга, бабусі, чи дівчини, в яку ти був колись закоханим.

Тепер є тільки ви. Чи здібні ви змусити один одного дійти до мрії, що змушує затамувати подих і летіти в те місце, нехай і подумки, але здається, що вже ти вже там. Головне – перевершити себе. Стати кращим за самого себе. Кращою версією себе.

Наші часи – дуже важкі для того, щоб продовжувати розвиватися, продовжувати захоплюватися, але це завдання, це тест на справжню людину зі справжньою мрією. Зараз усе, щоб я хотів – це знов побачити двох моїх друзів. Навіть тисячі кілометрів не здібні розірвати нашу дружбу, нашу віру і нашу мрію.

Коли Ми переможемо – ми повинні зробити все для того, щоб бути поруч з тими, хто надихав нас натхненням, надихав нас любов’ю увесь цей страшний час.

Увесь мир буде на долонях у того, хто не залишить своїх друзів, хто дійде до кінця разом з ними. Ось яке майбутнє я бажаю після Перемоги.