Рітік Валерія, учениця 8 класу Великомечетнянського ліцею

Вчитель, що надихнув на написання есе - Шарковська Тетяна Олександрівна

Війна. Моя історія

Коли і як ти усвідомила, що почалася війна? Що ти відчула? Ще 23 лютого 2022 кожен українець лягав спати в мирній та процвітаючій країні. Але все змінилося цієї тривожної та страшної ночі.... Ми всі прокинулися від гучних вибухів, гулу ракет, від звуків літаків, гвинтокрилів та сирен. В перший день почали помирати безневинні українці.

Свій ранок я памятаю, як сьогодні: прокинувшись, зробивши свої ранкові справи, із радісним настроєм, я зібралася йти до школи. Аж раптом, в моїй кишені задзвонив телефон, на екрані “Класний керівник”:

- Алло!

- Алло, Тетяно Олександрівно, я вас слухаю! Щось сталося? Зазвичай, Ви не телефонуєте так рано.

- Лєро, від сьогоднішнього дня ми переходимо на дистанційне навчання.

- Чому? Що сталося ?

- Розпочалася війна...

В той момент по моїх щоках покотилися сльози. Я хутко забігла до хати, ввімкнула телевізор, щоб подивитися новини... А там, на кожному каналі говорять про повномасштабне вторгнення країни - агресора на територію нашої неньки - України! Страх, біль, розпач, тривога,  - мої емоції на той час. 

Жахливе переживання охопило мене, коли я подумала за свою родину, за своїх рідних, які живуть в різних регіонах нашої країни. В той час в моїх руках, які тремтіли, був телефон. Я одразу зателефонувала своїм близьким, аби дізнатися, що з ними.

В той день все валилося з рук, не хотілося нічого робити, не хотілося ні їсти, ні спати, ні пити... Я думала, що це кінець! Але, коли я побачила по телебаченню у новинах, почула від друзів та знайомих, як наші сміливі, рішучі та непереможні ЗСУ боронять нас усіх від ворога, дають ворогу гідну відсіч, мені стало легше та спокійніше на душі.

І в цей момент я зрозуміла, що, якщо я психологічно зламаюся, перестану вірити в те, що все буде добре, то агресору це буде тільки на руку.

З тих пір я тримаю себе в руках, намагаюся ще й підбадьорувати інших! І щиро вірю в те, що наша Україна скоро здобуде перемогу! Слава Україні! Героям Слава!