Антоненко Маргарита, студентка 1 курсу Харківського педагогічного фахового коледжк Комунального закладу "Харківська гуманітарно-педагогічна академія" Харківської обласної ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Гейдел Алла Михайлівна

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Я українка, і я пишаюся цим, на це є багато причин: найперша - це незламна сила духу нашої української нації, яка за стільки часу свого існування витримала всі випробування, зберегла свою мову, свою культуру, свої традиції і продовжує боротися за свою свободу і права вільного народу.

По-друге - наша Батьківщина знаходиться майже в самому центрі Європи і з'явилася ще за багато років до того як утворилася росія, вона налічує вже понад тисячу років і в своїй історії має багато славетних імен (князь Володимир, гетьман Хмельницький, Сковорода, Шевченко та інші).

По-третє, -рідна Україна має багату, чарівну, незрівнянну і різноманітну природу, ліси, гори, ріки і озера, моря і лани які складають основу нашого життя і важливі для майбутніх поколінь.

Міста нашої Батьківщини, це окрема пісня - вони не схожі, відрізняються між собою, але кожне красиве по своєму і все це надає мені натхнення пишатися своєю країною і мріяти що весь світ дізнається про Україну, її культуру, досягнення і перемоги ще більше, і допоможе нам подолати двоголову гідру, яка намагається лишити нас свободи бути українцями.

Зараз у нас важкі часи, але кожен повинен за своїх можливостей наближати Перемогу: хтось сумлінною працею, хтось донатами, хтось здає кров, хто як може, і як дозволяє совість. Наприклад, я беру участь в Благодійних виступах на підтримку ЗСУ, які проходять у нашому селі, намагаюся старанно вчитися, в магазинах роблю благодійні внески і кожен день дякую бійцям ЗСУ за спокійний ранок.

Тому моя суперсила і суперсила кожного - бути Українцями - незламними і вільними, спроможними будувати сильну і квітучу Україну незважаючи ні на що!