Євлах Антон

8 клас, Опорний заклад освіти "Ржищівський ліцей "Лідер"

Вчителька, що надихнула на написання – Олійник Наталія Василівна

Війна. Моя історія

Для мене, як і для більшості українців, початок війни був несподіванкою. Прокинувся я не як завжди, так як це був робочий день, я мав іти до школи. Та прокинувся від гулу ракет, що одна за одною пролетіли над нашою хатою. Що сталось? «Війна. Почалась війна» - відповіла мені мама. З того дня почалось дистанційне навчання. Ми працювали вдома.

За такий довгий час, ми вже звикли, та все ж я реагую на тривогу. З першого дня війни над нашою хатою літали ракети, гелікоптери і літаки. Через деякий час ми вже могли визначати, чи це летить ракета, чи літак.

Було страшно, ми боялися вийти на вулицю 22 березня 2023 року наше місто війна теж зачепила. Того дня по гуртожитках ліцею прилетіло 4 дрони «Камікадзе». Там колись був і мій дім. На той момент там проживав мій батько. Дякувати Богу, все обійшлось.

Після цього інциденту всі знову були вдома на дистанційному навчанні.

Дякуючи ЗСУ і ППО ракети і дрони до нас не долітають. Зараз у нас тихо, але постійний звук повітряної тривоги завжди тримає нас в страху. Ми ховаємось в укритті, з нетерпінням чекаємо відбою тривоги. Та найбільше ми чекаємо перемогу. На даний момент живемо, як і жили, поблизу міста, в яке я ходжу до школи. Кажуть, в селі безпечніше, ніж в місті. Я на це надіюсь.