Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Павлина Кравець

Посада заступник директора з навчально-виховної роботи Опорного закладу освіти "Красилівський академічний ліцей» Ставищенської селищної ради Білоцерківського району Київської області

"ХХІ – століття час стрімких інформаційних технологій, постійних новацій в освіті, змін у суспільстві, поглядах на цінності, важливі життєві речі… Дивно, але до 24 лютого все це я вважала звичними життєвими буднями. Лютневий ранок вніс свої корективи. Плани, мрії українців змінилися… Не змінилося лише прагнення жити й працювати заради перемоги, миру, виховання наших дітей. З’явилося нестримне бажання навчати учнів, виховувати їх справжніми патріотами, гідними громадянами України. 

Звичайно, був час для впорядкування думок, стримання емоцій, вирішення питання продовження безпечного навчання. Як завжди, з великою відповідальністю та майстерністю педагогічні працівники нашого закладу освіти стовідсотково занурили школярів у освітній процес, долучивши до навчання з використанням дистанційних технологій. А учні щодня поспішали привітати один одного, своїх учителів через екран у zoomi з новим днем, поділитися новинами, висловити свої почуття. Ще сильніше ми відчули важливість і потрібність своєї освітянської місії у важкий для країни час, коли у наш шкільний колектив долучилися 23 тимчасово переміщених дітей. Значна їх кількість вирішила закінчити навчання саме в нашому опорному закладі освіти, бо ж у захопленні ці діти від уроків, які майстерно проводять наші педагоги. Окремі учні навіть покращили оцінки! 

Гомінке літо змінило важку весну. Перед дітьми відчиняють двері літні канікули. Хай вони для всіх стануть часом справжнього відпочинку без вибухів, сигналів сирен, пострілів, нехай здійсниться спільна мрія усіх наших дітей і педагогів – ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ над варварською ордою".