Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

 Григорій Поліщук

Посада директор Ставищенського навчально-виховного комплексу «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів- юридичний ліцей» №2 ім. О. С. Паланського Ставищенської селищної ради Білоцерківського району Київської області.


"У кожної держави, кожного народу є події і дати, які складають основу, опорні точки їхньої історії. Однією з таких подій є початок повномасштабної війни Росії проти України, яка розпочалася 24 лютого 2022 року. Війна внесла свої корективи у наше життя.

У перші дні війни педагогічний колектив ЗЗСО «Ставищенський НВК №2» зосередився на психологічній підтримці дітей, повторенні пройденого матеріалу з поступовим включенням елементів нових тем для вивчення, адже до нашого навчального закладу долучилося багато дітей, евакуйованих із зон бойових дій України. І ми з цим впоралися!

Досвід організації дистанційної форми навчання, отриманий протягом минулого та позаминулого років під час ковід-карантину, допоміг швидко адаптуватися до нових реалій життя у період війни.

Але, на жаль, технології дистанційного навчання ніколи не замінять живого спілкування з однолітками та педагогами в стінах рідної школи.

Недивно, що учні просили вчителів по закінченню онлайн-уроку здійснити відеоекскурсію коридорами та класами школи.

Не можу не навести один із відгуків вдячних батьків у чаті класу: «Доброго ранку всім учасникам групи! Я, мама вашого тимчасового учня, хочу подякувати як дітям, так і вчителям, з якими навчався мій син. Ми закінчили навчання у вашій школі. Час повертатися додому.

Дякую за надану можливість учитися в одних з найкращих вчителів! Я бачила, що Артем не відчував себе чужим у вашому класі, школі, а це найголовніше для мене, як мами.

Хочу побажати дітям успіхів у навчанні і сказати , щоб брали якомога більше знань від ваших чудових вчителів, а вони у вашій школі саме такі! Вчителям бажаю наснаги та вдячних учнів, і щоб всі ваші зусилля ви побачили згодом в успішних випускниках вашої школи!!!

Всього всім вам найкращого та мирного неба над головою!!!!». Ці слова – це найвища оцінка діяльності нашого педагогічного колективу. Отже, ми рухаємося у правильному напрямку!

Ми віримо в те, що ПЕРЕМОЖЕМО, прийде мир, наші захисники повернуться додому живими та здоровими. МИРУ Й ЩАСТЯ УКРАЇНІ!!!"