Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Наталія Калмикова 

Посада директор Баришівського навчально-виховного комплексу «гімназія - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Баришівської селищної ради.

"Вже більше трьох місяців в Україні йде війна. Попри біль, гнів, утрати ми невпинно тримаємо стрій.

Наша шкільна родина з самого початку військової агресії займалася волонтерською діяльністю, спрямовувала всі зусилля на підтримку бійців Збройних Сил України, мешканців Баришівської територіальної громади, що постраждали під час окупації. 

З перших днів війни представники шкільної психологічної служби проводять колосальну роботу: організовують групові й індивідуальні заняття з учнями та батьками з метою збереження їх психологічного здоров’я у цей важкий час, пройшли навчання за відповідними програмами, щоб після деокупації допомагати й підтримувати жінок та дітей, постраждалих від насилля. 

Дуже важливо, що наших учнів, попри пережиті ними жахіття війни, хвилюють питання особистісного зростання, розвитку емоційного інтелекту, що вони разом з батьками вже сьогодні планують своє майбутнє в рідній країні.

У закладі освіти діє відпрацьована система дистанційної форми навчання на різних платформах. Велику увагу приділяємо розвитку творчих здібностей наших учнів. Дитячі роботи, у яких стільки позитиву, жаги до життя, надають педагогічному колективу ще більше наснаги й бажання працювати задля розбудови освіти в Україні!

Маємо впевненість, що мрії наших дітей обов’язково здійсняться: Україна неодмінно переможе в цій жахливій війні, ми все відбудуємо й ще яскравіше розквітне наша рідна земля!"