Бучак Анастасія, учениця 11-А класу спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови №264, м. Київ

Вчителька, яка надихнула на написання - Кравчук Олена Юріївна

Конкурс есе «Війна в долі моєї родини»

Чи реально почути слово, від якого всередині у людини все холоне? Проблеми, які турбували раніше, в один момент перетворилися у незначний етап у житті. Виявилось, що таке можливо… “Почалася війна!”- саме з такими словами, я прокинулася о п’ятій ранку 24 лютого. Моє усвідомлення щодо дійсності та правдивості сказаного прийшло не відразу. Мабуть, всі після таких слів сподівались, що це лиш сон. Початок повномасштабного вторгнення означав для моєї родини і мене, що назад немає шляху. Ми- українці! Найсильніша нація! Наша мета - об’єднатися  та боронити рідну землю! Свою землю, на якій писалось багато історій, від найдавніших часів до сьогодення, землю, де жили і живуть українці. Я відчувала сильний біль, від смертей невинних людей, за створений геноцид нашого народу, за кожне руйнування України в будь-якому прояві.

Мене приголомшило сподівання країни-агресора на швидку перемогу. Звідки така самовпевненість?

Подібна нечесність, шалена злість і бажання мстити? Десь всередині я знала, що той народ завжди був таким, а саме: ненаситним і брехливим.

Я вважаю, що життя кожної української родини змінилось від початку того пекельного дня. Проблеми, які здавалися найголовнішими і найбільшими втратили свій сенс і вагу. До нього звичайна прогулянка в парку, відвідування кафе нечасто викликало щастя і задоволення.

Проте сьогодні спокійне проведення часу поза будинком, без сирен і тривог, значно покращує настрій і самопочуття.

Наразі Я, моя сім’я, як і багато інших наших співгромадян, заглибилися в історію нашої держави, ми почали цінувати кожен проведений момент разом, адже життя одне і потрібно ним насолоджуватися.

Мир - це суб’єктивне поняття. Для мене, це коли кожен почуває себе щасливо. Коли люди не ховаються від ракет, а навпаки - уявляють їх у космосі, коли затишок є в родині, тебе поважають і люблять. Гармонія у сім’ї, в країні, всередині себе… Мир, який складається з любові до оточення та бачення прекрасного у довкіллі. Мир - це любов, але взаємна, яка породжує  щасливе життя і радість.

Я переконана, що слова «мир» та «перемога» дуже скоро лунатимуть із вуст кожного, бо тільки таке найкраще майбутнє чекає Україну! Я знаю, що наша рідна країна   вистоїть, витримає все! Бо такі ми  - українці – є!     

Дякую за увагу!