Акобян Діана

9 клас, Кочубіївська гімназія Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області

Вчителька, що надихнула на написання – Булеховець Оксана Григорівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я – українка! Я пишаюся цим, бо моя країна мала за розмірами, але велика своєю любов’ю до волі, а ще вона гарна і багата родючими землями, корисними копалинами, але найголовніше: у ній живуть працьовиті і талановиті люди!

На жаль, моя держава сьогодні воює з агресором – росією. Я захоплююся силою духу наших людей. Ні в кого навіть не виникає сумніву у Перемозі над ворогом, але для цього треба докласти багато зусиль. Наші мужні воїни жертвують життям та здоров’ям заради нас, нашого щасливого майбутнього. Проте і кожен українець намагається зробити все можливе для Перемоги. Є багато випадків, коли дівчатка відрізають і продають своє довге розкішне волосся, аби задонатити на ЗСУ. Знаємо безліч історій, герої яких виступають на площах міст із піснями, щоб зібрати кошти для ЗСУ. Небувалого розмаху набув волонтерський рух. Навколо волонтерських центрів згуртувалися люди, які готують домашню їжу та смаколики бійцям на передову, плетуть маскувальні сітки, переказують кошти для придбання найнеобхіднішого бійцям. У школах проводять благодійні ярмарки. Виручені кошти відправляють на дрони, тепловізори, автомобілі.

Я також готувала смаколики на благодійний ярмарок і купувала страви на цьому ярмарку, щоб мої кошти теж влилися у донат для наших захисників.

А ще виготовляла обереги: плела патріотичні браслетики для бійців. Хай моя участь у загальній Перемозі зовсім маленька, але якщо всі наближатимуть Перемогу, то ця прекрасна подія станеться набагато швидше. Я горда почувати себе частинкою великого незламного народу!

Наша нація об’єдналася під час війни – і в цьому полягає її незламність духу, її суперсила! Звісно є люди, які ведуть протилежну діяльність: чекають приходу «руського міра», або розкрадають кошти, спрямовані на ЗСУ, таким чином збагачуючись. Я думаю, що після війни їх буде обов’язково покарано, бо наші бійці не подарують їм такої зради. Вірити у Перемогу, наближати її всіма силами – це нам до снаги! Слава Україні! Героям Слава!