Вачіля Олександра

9-а клас, Мукачівський ліцей №6

Вчителька, що надихнула на написання – Яцик Людмила Федорівна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна - це моя Батьківщина, місце де я народилася та продовжую здобувати різні знання та навички. Саме з цим місцем пов’язане все моє життя і спогади про нього. Сьогодні, коли я дивлюся на Україну та її народ, я впевнена в щасливому майбутньому нашої країни, адже, не дивлячись на всі перешкоди та труднощі, які переслідували та продовжують переслідувати цю землю, нам, українцям, вдається знайти в собі сили продовжувати боротися за наше майбутнє та майбутнє нашої країни. Не втрачати надію, а навпаки допомагати один одному і не замислюватися: наскільки добре ти знаєш цю людину? Саме це-характерна риса українців, яка виділяє нас з-поміж всього світу.

Події сучасного допомогли нам пригадати, що ми українці-єдина нація, неначе одна дружня родина, яка завжди допомагає та підтримує один одного.

Що означає мир для мене сьогодні?

Якщо бути відвертою, то приблизно два роки тому таке поняття як «мир» було для мене не зовсім зрозуміле. Але, як би дивно це не звучало, ця жорстока війна допомога мені зрозуміти багато чого. Сьогодні мир-це мрія кожного українця починаючи від людей похилого віку, які прожили довге життя, закінчуючи дітьми, які тільки навчаються читати та писати. Не дивлячись на велику різницю у віці та різні погляди на життя, всіх нас об’єднує одне спільне бажання-жити у мирній та вільній країні.

Сьогодні мир для мене - це моя вільна країна, можливість спокійно навчатися та не чути сигналу повітряної тривоги, який, зараз, може впізнати кожен українець незалежно від віку.

Мир для мене-це бачити своїх друзів та рідних кожного дня, а не говорити з ними по відео зв’язку, бо хтось був вимушений виїхати з України задля своєї безпеки, хтось знаходиться на фронті та боронить нашу країну, а хтось, начебто, знаходиться в Україні, але можливості побачитися немає, адже ми невпинно працюємо та навчаємося, щоб потім використати ці вміння та, вкотре, довести всьому світу, що українці-це не переможний народ. Тому мир для мене це-життя під мирним небом де кожен проживає свою унікальну історію під назвою «життя». Радіє, одружується, народжує дітей, подорожує, дізнається щось нове та просто отримує незабутні емоції.

Як я бачу Україну майбутнього?

Я мрію скоріше побачити мирну Україну, адже саме тоді може здійснитися моя мрія побачити кожен куточок своєї вільної Батьківщини.

В майбутньому я бачу Україну цвітучою, незалежною та демократичною державою, в якій буде жити щасливий та вільний народ, який сповнений мрій та сил втілювати їх в реальність. Я впевнена, що в майбутньому наша держава зможе стати лідером серед країн світу, адже саме українці-це сильний народ, який готовий працювати задля покращення своєї країни. Тому об’єднавшись ми зможемо вдосконалити нашу Україну та зробити її найкращим місцем для нашого життя та життя наших дітей. В майбутньому Україна стане місцем, яке захоче відвідати кожна людина з кожного куточку світу, бо саме тут ми зможемо створити країну мрії, підкресливши дивовижну природу України. Ми збудуємо дивовижні місця звідки люди зможуть насолоджуватися краєвидами цієї землі. А, найголовніше, відновимо та відбудуємо місця, які ворожі руки зруйнували. Їм вдалося знищити міста та села, але їм ніколи не вдасться зруйнувати нашу силу та волю. Тому ми обов’язково зробимо Україну сучасною державою.

Що я зроблю, коли Україна переможе?

Я щиро вірю, що зовсім скоро мені вдасться прокинутися у мирній державі і почути «Ми перемогли!» Я впевнена, що після того, як я почую ці слова, я буду безмежно рада, подякую кожному українцю та кожному воїну за те, що спільними зусиллями нам вдалося здійснити нашу мрію. Після перемоги я вкотре переконаюся в незламності нашої нації та сподіваюся, що зможу відвідати кожен куточок вільної та незалежної держави. Я побачуся з усіма, з ким не змогла зустрітися під час війни та буду насолоджуватися відчуттям свободи! Після перемоги, ми, українці, повинні не забувати про всіх, хто віддав своє життя за свободу України, тому я завжди буду безмежно вдячна кожному воїну, який зміг повернутися додому та, звісно, завжди буду пам’ятати тих, хто боровся за моє спокійне та вільне життя.

Моя Україна майбутнього-це місце, яке завжди буде в моєму серці. Місце, де українці як завжди проходять всі перешкоди з впевненістю та проживають життя своєї мрії.