Ковальчук Ксенія

8-г клас, Вінницький ліцей №23

Вчителька, яка надихнула на написання – Форись Галина Іванівна

Моя Україна майбутнього

Ми живемо у непрості часи. Ще нещодавно ми раділи спокійному життю і навіть не здогадувалися, що нас чекає у майбутньому. А тепер – війна… Певна частина українських міст зруйнована і наші військові мужньо відстоюють кожен квадратний метр окупованої території. Через війну, багато хто втратив єдине житло, батька або матір, сина або дочку, чоловіка або ж дружину… Тому, як кажуть, поки не втратимо – не зрозуміємо та не відчуємо.

Так, ніхто з нас досі не усвідомлював справжньої цінності мирного блакитного неба, даху над головою і… просто миру.

Для мене особисто, мир – це спокій у всьому світі, коли немає війн та кровопролиття. Я вірю в те, що Україна здобуде перемогу якнайшвидше, а в майбутньому нарешті настануть спокійні та мирні часи для всіх країн. Я щодня прошу у Всевишнього світле майбутнє для рідної землі, щоб зрештою вона зустріла свій «золотий вік» і процвітала… Як же радісно на серці стане, дивлячись на усміхнені людські обличчя, синє безкрає небо, кришталево-чисту воду річок та озер, зелені ліси, пахучі луги карпатських полонин і круті схили кримських яйл. Цікаво, як виглядатиме наша країна, коли новітні технології вийдуть на новий рівень? Це точно буде дуже незвично, магічно і фантастично! Але… це лише щирі мрії та на даний час нездійсненні бажання… Нікому достеменно невідомо – яке усе-таки нас чекає майбутнє…

У будь-якому разі, зневірятися не варто, адже лише від нас залежить наше майбуття. Ми є творцями власного щастя й долі.

Не забувайте: кожен із нас може поступово наближати перемогу вже сьогодні. Головне – вірити і діяти!

Я завжди щиро вірила та продовжую вірити, що Україна обов’язково переможе. Коли це станеться, я неодмінно заспіваю невмирущий хіт «Україно, Україно» Тараса Петриненка. Саме цю пісню називають другим гімном нашого краю. Слухаючи її, водночас відчувається і радість за свою Батьківщину, і печаль через нелегке минуле українського народу… Сподіваюсь, ця урочиста пісня чудово підніме бойовий дух наших захисників та покращить пригнічений настрій всіх українців, а також наблизить до нас таку довгоочікувану перемогу. Так як вона вже не за горами, я точно знаю: життя триває!