Оксеньчук Катерина, 16 років

Заклад освіти: ВНУ Фаховий коледж технологій, бізнесу та права імені Лесі Українки

Місце проживання: Волинська область, м.Луцьк

Учитель, що надихнув: Чернюк Ірина Любомирівна

Чому бути українцем - це моя суперсила

          Не журись, коли недоля

          В край чужий тебе закине!

          Рідний край у тебе в серці,

          Поки спогад ще не згине.

                                   Леся Українка

Я пишаюсь тим, що я - українка, це чудовий прояв самосвідомості та гордості за своє коріння. Для мене бути українкою - це не лише називатися нею, а доводити та показувати всім, що саме моя нація є найкращою. Я несу в собі всі риси та характер справжнього українця. Моя суперсила полягає в здатності сповідувати високі моральні цінності нашої держави.

Бути українкою - це також бути патріотом, доводити всім, що ти гідна цього звання. Українська культура, історія та мова - спадок від попередніх поколінь, який навчає нас проходити складні випробування; бути українцем, тобто виявляти гордість за свою країну, здатність віддавати шану та берегти свою історію.

Незламність духу і сила української нації полягає у вмінні переживати труднощі та вистояти у тяжкі часи. 24 лютого 2022 року о 3:40 ранку відбулося повномасштабне вторгнення в Україну. Дата, яку кожен українець пам’ятатиме завжди. Агресія, незрозумілість, а що ж далі ?… 626 днів незламності, коли українці борються за свою свободу і життя. Збройні сили України, добровольчі батальйони, волонтери, військові медики, тероборона досі чинять опір країні- агресору.

Усі, хто залишаються в тилу, допомагають та об’єднуються задля нашої якнайшвидшої перемоги, кожен із нас може докласти до цього власні зусилля. Найкращий спосіб - це фінансова допомога українській армії. Наша сила свідчить про готовність боротися за свої ідеали та гідність. Український народ, знаходячись у воєнному конфлікті, виявляє незламність духу і силу опору. Гідність українських жінок і чоловіків, які залишають свої родини та домівки, щоб захищати свою країну, просто вражає. У нас, як представників українського народу, є надзвичайна роль у збереженні ідентичності та підтримці духовної єдності.

Я пишаюсь собою, кожною і кожним, хто несе звання - українець. Пам’ятайте: ваша національна ідентичність - це важлива частина того, хто Ви є, і її слід шанувати. Слава Україні!