Кронда Ольга, учениця 10 класу Кам'янець - Подільського ліцею №13 Кам'янець - Подільської міської ради Хмельницької області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Романюк Лариса Володимирівна

Моя Україна майбутнього

Україна — вільна, незалежна, суверенна держава, на терени якої, ступають жорстокі загарбники з метою забрати наше — рідне. З початку повномасштабної війни знищено сотні українських населених пунктів, вбито тисячі військових та мирних жителів, які просто захищали свої землі, будинки та сімʼї. 

А що ж чекає нашу країну в майбутньому? Чи буде мир?

У майбутньому на Україну чекає Мир — повноцінний вихід військ країни-агресора з території України, приєднання Криму до нашої держави та припинення російсько-українських звʼязків. Лише після виконань цих умов Україна розквітне та почне життя з чистого листа, де не буде російського впливу, будуть захищені українські кордони та ще більша допомога західних країн.

Тоді, після перемоги, увесь український люд розпочне відбудовувати, розміновувати та відновлювати втрачене.

У першу чергу, весь український народ хоче в майбутньому жити без війни в мирі та злагоді. Щоб ми не залежали від інших держав, та Україна була одна з найкращих серед європейських країн за економічним розвитком. Я вважаю, що в майбутньому Україна буде максимально розвинена в сфері медицини, адже це найважливіше. Медична допомога буде надаватись швидко та якісно, буде багато талановитих та працьовитих лікарів. 

Серед сучасної молоді, є багато розумних студентів-медиків, які в майбутньому стануть чудовими лікарями та будуть рятувати не одне людське життя.

Також в майбутньому я бачу величезні зміни в розвитку освіти. Україна буде забезпечувати студентів якісною освітою. На даний момент в світі стрімко розвивається онлайн-навчання, тож, щоб навчатись, потрібно мати лише інтернет та ґаджети. Але жоден робот не замінить живого спілкування з викладачами.

На мою думку, на уроках потрібно зацікавлювати дітей не лише теорією, але й дослідженнями, практиками і експериментами. Саме тому, я сподіваюсь, що для виконання експериментів, буде багато нового та сучасного обладнання.  

Це зробить лекції та уроки цікавішими, та більше дітей почнуть захоплюватись предметами. У здобувачів освіти будуть лише онлайн-журнали,  де вони будуть бачити свій рівень знань та результати, про паперові журнали викладачі та студенти зможуть забути назавжди.

Від початку повномасштабного вторгнення наш народ почав більше шанувати наше українське: традиції, культуру, мову та історію. Саме зараз, як ніколи, українська культура має величезне значення, вона відображає історію нашого народу та боротьбу України за вільне і чесне майбутнє.

Тому в майбутньому моя Батьківщина ще більше цінуватиме наші традиції та культуру. Весь світ буде пишатись нами, адже бачитиме наскільки Україна розвивається. Ми будемо щиро раді туристам інших країн, тому що ми найгостинніший народ у всьому світі.

Також я бачу в Україні дисциплінованість суспільства. Люди стануть культурніші та толерантніші в ставленні один до одного. Покарання людей за скоєні злочини мають бути чесними та в повному обсязі.

У майбутньому наша країна буде піклуватись набагато більше про наших вірних друзів-тварин. Притулки, благодійні центри стануть їхнім захистом і новою домівкою. Від держави буде виділятись потрібна сума коштів, аби закупити їжу, вакцини та обладнання, яке необхідно для тварин, адже вони також потребують допомоги.

Я сподіваюсь, що найближчим часом в Україні люди повністю відмовляться від вживання наркотичних речовин. Але, я розумію, що це досить важко зробити, тому в Україні будуть більш розвинені організації, які допоможуть позбутись будь-яких залежностей.

Практично всі українці мріють про закінчення війни та приєднання до Європейського Союзу. Також багато хто думає, що після війни все буде добре та люди будуть святкувати перемогу, але я так не думаю. Війна принесла нам занадто багато шкоди.

Я хочу, щоб в перший день закінчення війни всі мали змогу згадати померлих героїв, принести квіти їм на могилу та таким чином подякувати за те, що вони віддали своє життя за майбутнє країни та наступних поколінь.

Також сподіваюсь, що люди стануть більш свідомими та російська мова не буде лунати з вуст українців. Люди будуть притримуватись європейських правил та Україна буде краще розвиватись у сфері екології. Я хочу, щоб суспільство почало прибирати за собою сміття на природі, адже вона у нас мальовнича та квітуча.

Я мрію, щоб більша частина людей з-за кордону повернулась додому, щоб всі люди мали хорошу роботу та зарплату. Адже, на мою думку, кожну роботу потрібно цінувати та гідно оплачувати. Хочеться, щоб більше людей  з інших країн приїжджали до нас та у них склалось хороше враження про нашу державу.

Отже, на Україну чекає гідне майбутнє та мирне життя. Після нашої перемоги ми почнемо відбудовувати знищене майно країною-агресором, розміновувати території, що були захоплені загарбниками, розвивати різні сфери діяльності. Будемо посилювати роботу громадських організацій, покращувати умови реабілітаційних центрів для військових, будинків для літніх людей, дитячих будинків та притулків для тварин.

Обовʼязково присвоїти посмертне звання героям, що віддали своє життя за свободу народу та країни. Будемо виплачувати допомогу сімʼям загиблих воїнів, а також потрібно нагородити орденами «За мужність» воїнів, що повернулись живими з передових позицій.

Я впевнена, що в майбутньому Україна стане членом Європейського союзу та однією з найрозвиненіших економічних країн, де житимуть освічені, наполегливі, працьовиті патріоти своєї держави.