Чабанова Катерина

1 курс, Комунальний заклад "Костянтинівський медичний фаховий коледж"

Вчителька, що надихнула на написання – Морозова Любов Федорівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Україна – це моя рідна Батьківщина, яку я люблю та поважаю. Це країна, яка завжди була для мене джерелом гордості та натхнення. Наша держава має велику спадщину, яка збиралась упродовж багатьох років, серед них старовинні замки, церкви, музеї, традиції, які є одними з найвідоміших у всьому світі. Українська література славиться своїми великими письменниками, твори яких і сьогодні залишаються актуальними.

Упродовж багатьох століть наші предки проявляли мужність та героїзм, вони боролися за право на свободу нашої держави й хотіли забезпечити світле майбутнє для наступних поколінь. Сьогодні ми продовжуємо активно творити майбутню історію і боремося проти ворога, який намагається знищити нашу культуру.

Народ України навіть в такий тяжкий час демонструє мужність і рішучість, відстоюючи свої інтереси.

Я пишаюсь тим, що я українка, і це почуття посилюється щодня, коли я спостерігаю незламність наших громадян, які об’єднуються та спільними зусиллями крок за кроком йдуть до нашої перемоги, допомагаючи і підтримуючи одне одного. Українська мова є не лише способом передачі інформації та спілкування, але й важливими символом національної єдності наших громадян. Ми довели всьому світу, що ми - незламний народ, який буде відстоювати свою свободу до останнього. Україна – місце, де надія завжди перемагає, а українці - це неповторна нація. Недаремно Тарас Шевченко казав: «Нема на світі України, немає другого Дніпра».

Незламність духу і сила притаманні нашому народу ще з давніх часів, коли нашим людям доводилось стикатись із різними викликами агресії з боку інших держав. Упродовж багатьох років українці переживали війни, голодомор, окупації та знищення, але не зважаючи на трагічні обставинами, вони не втрачали віри та трималися незламно. Творчість також була їхнею надією та дуже впливала на настрій людей, вона надихала наш народ на боротьбу, одним із прикладів є цитата з твору Івана Франка «Захар Беркут»:

«Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незламно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас»,

герой твору закликав українців триматися разом та єднатися, і тоді ніхто не зможе нас перемогти. Українці завжди готові допомагати та об’єднуватися в часи випробувань. Навіть зараз, коли наша держава потерпає від найтемніших часів, ми можемо спостерігати, як наш народ стоїть незламно та не втрачає віри в краще майбутнє.

Наші військові платять велику ціну, щоб забезпечити спокійне та мирне життя. І, на мою думку, ми повинні робити все можливе, щоб наблизити перемогу та допомогти їм.

Я допомагаю своїй країні, купую тільки речі, від яких відсоток суми йде на допомогу Збройним Силам України, підтримую дух наших військових, малюю малюнки та говорю добрі слова, слова вдячності за те, що маю, навчаюсь, щоб у майбутньому покращити економіку нашої держави, споживаю тільки український контент та використовую речі від українських виробників.

Я щиро вірю, що Україна вистоїть та переможе, відновиться і стане ще міцнішою державою, здатною захищати й у всьому підтримувати своїх громадян. Я дуже горда бути частиною цієї великої та неймовірної країни. Слава Україні!