Циба Дмитро

10 клас, КЗ " Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Вчителька, що надихнула на написання – Циба Людмила Анатоліївна

Чому бути українцем - це моя суперсила?

Хочу почати з того, що так, я люблю тебе безмежно моя Україна! Я пишаюся, що народивсь саме в цій країні і я "Українець" своєї держави.

Ми живемо в епоху війн, страшних війн! Наша ненька переживає скільки лиха, стільки жахіть побачила але має силу відроджуватись з попелу, така супер сила нашої країни.

Скільки часу минуло, коли її по частинах ділили різні країни називаючи себе друзями але кожному хотілось шматочка взяти собі. Не дивно, адже ми маємо такі багатства - ліси, ріки, гори, лани, полонини, культуру, мову, традиції, звичаї, визначні місця і так можна перерахувати безкінечно. Нажаль є люди , які повиїжджали за кордон у пошуках щастя. Та нажаль і там його не буде, бо ніхто крім нашої неньки матері України не замінить її ніде! На відстані патріотизм по троху зникає, людей перестає цікавити доля та майбутнє Батьківщини. Хоча є дійсно – люди які не зраджують своїм звичаям та традиціям, де не були б, куди не їхали. Так ми можемо порівнювати наших славетних та відомих патріотів нашої держави - поети, які перебуваючи в еміграції через постійні політичні переслідування. Тому, що більшість із них були не просто поетами а людьми з великої літери. Саме через слова, через літературу вони виховували нове покоління вольових та відповідальних за долю нації - українців. Що можна сказати і про великого поета Тараса Григоровича Шевченка. Ми можемо багато про це розповідати і пишатися тим, що ми є українцями.

Наша держава має велику історію, якою повинен пишатися кожний українець. Я теж пишаюсь і захоплююсь нею. Ми повинні нести цей дух через століття часу, у цьому й полягає незламність духу і сила української нації! Цініть свою землю, свою Батьківщину, вона жива, вона має найцінніше - душу свого народу, своєї нації!

Хоч в якій скруті ви б не були а наша Земля одна!

Ми ще вчимось шанувати та любити свою державу але цього не достатньо. Кожен з нас може впливати на розвиток України. Іноді результати видно одразу, а іноді - через багато років. Долучитися та творити країну ти можеш вже зараз у якій ти хочеш жити. Не обов'язково допомога у перемозі нашої держави повинно вміщати матеріальну допомогу вона не завжди дієва. Адже всі знають, яку силу мали наші пращури козаки, які могли перемагати і без зброї у руках! Саме так! Це наша віра!!! Віра в перемогу. Віра в Бога. З вірою у душі ми повинні допомагати нашим воїнам! Перемога вона уже є у кожного з нас і вона живе у нашому серці, кожного українця, не зраджуйте їй! Кожен на своєму місці допомагає в перемозі нашим воїнам, ми повинні робити те, що вміємо. У сучасному часі таку допомогу називають – «Волонтерством».

У нашій школі ми теж мали змогу бути волонтерами та із задоволенням брали участь у таких заходах. Адже це передусім можливість впливати на те , що відбувається довкола.

Коли людина стає волонтером, вона має нагоду проявити себе та показати свої вміння та навички. Допомагаючи іншим, ми зароджуємо новий рух в суспільстві, та надихаємо людей на творення добра. Навіть будучи малими патріотами нашої держави.

Ціни та поважай історію, традиції, культуру та мову своєї держави! Відстоюй право жити на своїй землі так, як це робили наші пращури. У цьому і полягає супер сила українців!..