Терно Валерія, студентка групи 1 мА
КЗ СОР «Лебединський фаховий медичний коледж імені професора М.І.Ситенка»
Викладач, що надихнув на написання есе: Нечваль Ірина Миколаївна

МОЯ УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО

Війна. Розруха. Вибухи. Підвали. Плач дітей. Кривава імла на горизонті. Жах в очах людей, які залишають свою Батьківщину-неньку. Не так повинна починатися розповідь про молоду та квітучу країну, але це наші реалії, які на жаль, зачепили кожного з нас.

Я до нестями люблю свою Україну, у мені з’являється велика сила, коли навесні я бачу білоголові проліски, які пробуджується; квітучі каштани, що зачаровують ввечері духмяним ароматом. Але... Серце стискається від болю, коли оглядаюсь у минуле. Кров героїв рясно запеклась на підвалинах нашої незалежності. Згадаймо сьогодні юних захисників Крут, Січових стрільців, молодих командирів УНР, підпільників ОУН, вояків УПА, тих, хто пройшов тифозні бараки, знав дроти Колими, соловецькі табори, тих, чиї останки омиває вода українських криниць. Висока мрія про волю і самостійність вела важкими дорогами боротьби щирих синів і дочок України. Своїм життям і боротьбою вони завоювали право на безсмертя, засвітивши зорю волі. Хіба можна забути, як горів духом Ольжич, як гідно трималася Олена Теліга, як зійшли на свою Голгофу Олекса Тихий, Василь Стус? Та хіба лише вони? Кожен з них був частинкою нашої великої української сім’ї, кожен з них розбудовував та творив Україну. Кожен з них був нашим другом, братом та побратимом. Багато з них були студентами, молодими людьми, які прославляли та розбудовували нашу країну. Саме молодь завжди намагалась вибороти нашу незалежність!

Але повернемося до наших часів. Сучасні молоді люди володіють селективними знаннями, що дозволяють їм пристосовуватися до швидкозмінних реалій життя. Вони вирізняються своєрідним підходом до проблем, креативністю у мисленні та готовністю до постійного саморозвитку. Молодь володіє ціннісними рисами, які можуть суттєво сприяти подальшому розвитку України.

Одним з найважливіших аспектів, яким молоде покоління може змінити майбутнє України, є економічний розвиток. Молодь має багато ідей та інновацій, які можуть сприяти створенню нових робочих місць, підвищенню ефективності виробництва і розвитку сфери послуг. Вони можуть долучити новий спосіб думання, технології та підходи до бізнесу і створити умови для зростання національної економіки. Крім того, молодь може суттєво вплинути на політичне життя країни, адже значно активніша у висловленні своїх думок і поглядів на проблеми суспільства, бере участь у політичних процесах. Молоді активісти і політики можуть стати новою силою, яка визначить пріоритети і приведе до змін у системі управління країною. Найважливіше завдання для сучасних молодих людей ‒ це інвестування власного часу та зусиль у свою освіту. Упровадження нових форм навчання, сучасних технологій в освітній процес дозволить підростаючому поколінню здобути ґрунтовні знання. Крім того, необхідно поширювати свідомість про важливість захисту довкілля, впроваджувати екологічно чисті принципи виробництва, стимулювати розвиток зеленого бізнесу та соціальної мобільності.

Молодь ‒ це надія та сила, яка може змінити майбутнє України. З її енергією, ідеями і креативністю ми можемо побудувати країну, яка стане привабливою для життя, інвестицій та розвитку. Необхідно підтримувати молодих людей в реалізації їхнього потенціалу і дати їм можливість впливати на майбутнє нашої країни. Тільки разом, об’єднуючи зусилля молоді та влади, ми зможемо створити яскраве та процвітаюче майбутнє для України.