Єлизавета Карбань

Харківський педагогічний фаховий коледж Комунікального закладу "Харківська гуманітарно-педагогічна академія" Харківської обласної ради, 1 курс

Вчитель, який надихнув на написання есе: Гейдел Алла Михайлівна

"Моя Україна майбутнього"

Як же дивно, що на Землі існує така велика кількість різних слів завдяки яким ми щодня спілкуємося, висловлюємо свої почуття, думки, передаємо інформацію, а так хочеться вимовити тільки три букви, але саме вони для нас наразі є головні. Так, це заповітне слово мир - стан спокою і гармонії.

Що означає слово мир для мене?

Це перш за все, що у моїй родині всі здорові та живі.

По-друге, це тиша. Раніше всі лякалися тиші, хотіли чути сміх, гомін, бо це звуки життя. А тепер хочеться тиші. Але це слово змінило своє значення. Для нас тиша – відсутність вибухів, звуків повітряної тривоги. Ця тиша відрізняється від тієї тиші увечері, коли на небі вже з’явився місяць, зорі, у вікнах горить світло, бо вся родина вдома, а я сиджу у своєму дворі на гойдалці і насолоджуються нею, чарівною тишею.

По-третє, це жити в світі, де нема війни. Це цінують кожну мить, радіють кожному дню. І дякують тим, хто бореться, щоб повернути нам оце маленьке слово мир.

Тоді моя країна стане ще красивішою і сильнішою. Бо ми навчилися піклуватися не тільки про себе, а і про одне одного. Моя Україна багата на родючі ґрунти , на яких завжди, завдяки працьовитим людям, виростав гарний врожай. Кожне посіяне нами зерно тепер буде давати плоди, яких немає ні у кого: силу, незламність, свободу, єдність, віру, могутність, рішучість, непереможність. Вони будуть помножуватись та робити нашу країну могутньою і неповторною державою.

Що я зроблю, коли Україна переможе?

Я давно мрію про подорож країнами світу. У мене є карта, на якій я хочу позначити країни, де я побувала. Хтось може сказати, що моя мрія могла здійснитися вже зараз завдяки війні, бо багато країн дало притулок українцям, але я хочу подорожувати з вільної України і розповідати з гордістю про свою країну, що вона вільна, чарівна, неповторна, багата, має свою культуру та традиції.