Кузьменко Анастасія

9 клас, Кочубіївська гімназія Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області

Вчителька, яка надихнула на написання – Браславська Ольга Дмитрівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я-українка і мова моя-українська, вона співуча й молодіжна. Жодна мова світу не така милозвучна. Але мушу сказати, що бути українцем-це велика відповідальність, адже потрібно бути мужнім та гідним своєї держави.

На сьогоднішній день саме український народ демонструє незламність духу, українці стали прикладом для всього світу.

24 лютого 2022 року Путін розпочав війну проти України, російські війська руйнують українські міста та села.

Бракує слів, щоб описати той страх і жах, який зараз відбувається в Україні.

Наші воїни роблять все можливе та надможливе, щоб зупинити цей страх, щоб очі дітей ніколи не бачили тих звірств до яких вдаються російські окупанти.

Саме українська армія робить все, щоб в Україні лунав дитячий сміх, а дитячі очі були наповнені радістю та любов’ю.

Я хочу подякувати нашим воїнам і всім тим державам , які нам допомагають , що наша ненька Україна сьогодні не одна. Що біль українського народу торкнулась сердець в усьому світі. Адже допомога Україні зараз- це майбутнє наших дітей завтра.

Допомога Україні сьогодні - це великий внесок у світову безпеку. Захищаючи себе, ми захищаємо весь світ.

Тепер я з гордістю можу сказати, що означає бути справжнім українцем- це бути людиною з добрим серцем; людиною, яка вміє дарувати свою любов іншим; людиною, здатною будувати величезну країну та пишатися нею.

Я впевнена, що любов до своєї Батьківщини- є безумовним почуттям, яке живе у серці кожної людини з раннього дитинства. Наш шлях до Перемоги- не простий, проте ми всі цією дорогою керуємо разом.

Навіть я допомагаю своїй країні тим, що я гарно навчаюся, адже в майбутньому нам конче потрібні розумні спеціалісти, щоб підняти нашу економіку. А ще,

вся наша родина збирає кошти на ЗСУ. Навіть малими коштами ми підтримуємо наших захисників. А мій дядько- Кузьменко Іван, є директором фонду благодійної організації «Благодійний фонд Переможний шлях 777».

Він людина з добрим серцем та з відкритою душею. І найкращою нагородою для нього, є той щасливий погляд наших воїнів. Кожного разу ризикуючи своїм життям, вирушаючи на передову, він продовжує свою роботу, оскільки знає, що це єдиний спосіб допомогти тим, хто цього потребує.

Волонтери, під час війни- це ті, хто впливає на події і рятує життя у важкі моменти. Вони справжні герої, які дарують надію і допомагають відновити життя у найнесприятливіших умовах.