Лук'янчук Анастасія

9 клас, Уманська гімназія № 8 Уманської міської ради Черкаської області

Вчителька, яка надихнула на написання – Семенчук Тетяна Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

По – українські я говорю

Достойна мова королів,

І свій народ люблю до болю

Й простори рідної Землі

Українки є одними з найкрасивіших та волелюбних жінок у світі. Так, саме ці риси нам найбільш притаманні, адже

ми цінуємо та не забуваємо, як саме українці здобували волю, який важкий шлях вони пройшли, скільки крові було пролито на нашій землі.

Кожен громадянин нашої держави має активну життєву позицію. Ми дотримуємося традицій, знаємо історію нашого народу, проявляємо великий інтерес до культурної спадщини, маємо громадянську усвідомленість, хочемо покращити закони, прагнемо боротися з корупцією, бажаємо кращого для нашої неньки. Почали більше популяризувати українську мову, маємо толерантне ставлення до всіх людей, стали дружнім народом.

Бути українкою – це сила, тому що віра, незламність нашого духу завжди переможе. Багато років загарбники намагалися заволодіти нашими землями, але наш народ завжди був непереможним. І хоч як боляче це визнавати, та й на даний час йде війна з агресором, який намагається знищити нашу націю. Тому саме ми, молодь, повинні усвідомлювати свою значущість в побудові нашої незалежної соборної вільної України.

Наші воїни ще з 2014 року захищають рідне небо та спокій душі людей України. Навіть діти малюють, творять, пишуть слова вдячності військовим. Ми одна єдина сім’я назавжди! Саме тоді ми стали істинними українцями. Ми перестали носити вишиванку на показ для «крутих» вражень, зрозуміли важливу роль символів своєї держави, їхню цінність.

Я вважаю, що людина може бути українцем не тільки через те, що тут народилася, а тоді, коли знає українську мову, боронить Україну від зазіхань. Я не втрачаю надії на те, що люди, які залишили рідну землю, виїхали за кордон, повернуться. Адже тут їхні рідні, друзі, а насамперед, їхня земля!

Я – українка, і в цьому полягає моя суперсила. Я люблю, ціную, бережу народні звичаї, вболіваю за долю своєї держави, прикладаю зусилля для її процвітання. Я – сильна духом, я горда і незламна. Я – Українка! І пишаюся цим. Моя Батьківщина і всі українці мають нескінченну силу та мужність давати відсіч ворогу.

Давайте разом нашу Україну наблизимо до перемоги!