Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Матвіївна

«Все це летіло з усіх боків, але, дякувати Богу, ми вижили»

переглядів: 569

До війни все було гаразд. Як могли, так виживали. Я віддала всю трудову діяльність шкільній їдальні, 43 роки пропрацювала. Тепер залишилася сама, ходжу з паличкою. Діти далеко, у Києві. А я тут на господарстві.

Коли стріляли, ми по підвалах ховалися. Нема куди їхати, та й здоров'я не дозволяло. Отак і прожили, дякувати Богу. Хоч би все втихомирилося. Зараз спокійніше, не так, як було.

І руйнування були в селищі, і люди гинули від уламків, все, що хочеш. Спершу не вірилося, що війна прийшла. Все це летіло з усіх боків. Ми сподівалися, звісно, ​​що тимчасово. Чекаємо. Зараз усе начебто зупинилося, і люди поверталися, молодь. Дай Боже, щоб так і далі, щоб нам до кінця життя прожити хоч у мирі.

Поки що селище ще напівпорожнє та роботи практично немає. Але повернули вже опалення, бо сиділи без нього, без фінансів, замерзали. Все було. Ну, дякувати Богу, вижили.

Ми отримували допомогу від Ріната Ахметова. Дякую, що підтримував нас. У важкий час це була велика підмога: і крупи, і цукор, і тушонка. Тут же все було перекрито. Дякувати Богу, ми виживали з цією допомогою.

Хочеться миру. Щоби ми жили так, як раніше. Я сама із Донецька, з Петрівки. Мої батьки поховані там. І не можна проїхати навіть на поминальні дні. Тільки по телефону з племінником та невісткою перемовляюсь. Хочеться миру та спокою, щоб перестали стріляти та не літали снаряди.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миронівський Текст Історії мирних пенсіонери обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій