Мацях Катерина

Горохівський ліцей №1 ім. І. Я. Франка Горохівської міської ради Луцького району                                      Волинської області

Чому бути українкою – це моя суперсила

Україно, благословенна Богом земле! Мій рідний краю з родючими землями, солов’їною мовою, щирими та добрими людьми, які готові завжди допомогти й підставити своє плече у важку хвилину! То чому ж озвірілий ворог, як той шакал, хоче розірвати тебе на шматки; чому твоя свята земля рясно покривається невинною кров’ю?

Так, звичайно, йому не подобається, що така перлина в центрі Європи не в його ненаситних пазурах. Але ми, українці, - нащадки славних козаків, у жилах яких тече волелюбна кров, не віддамо своє рідне й найдорожче ворогу. Україна є і буде незалежною та суверенною державою! В цьому я переконана на всі сто! Вірю в це і щиро вдячна Богу, що народилася саме на цій землі, де любов, милосердя, вірність, непохитність – найважливіші цінності у житті!        

Така вже непроста доля твоя, моя рідна українська земле! Впродовж багатьох століть ти не знала спокою від нескінченних зазіхань ворога, який нещадно нівечив, спустошував і нищив твої неймовірної краси простори. Тебе, моя рідна нене, моя Україно, завжди зневажали могутніші за тебе і хотіли стерти з лиця Землі, вирвати твоє серце й забрати найсвятіше – нашу рідну весноблакитну мову.

Декілька століть кайдани сковували тебе, а ти все рвалася на волю, бунтувала проти несправедливості, повставала, не хотіла стояти на колінах з похиленою головою. І завжди гордо, як той Фенікс відроджувалася з вогню.

Весь світ із зачаруванням спостерігав за тобою і не йняв віри – де ти черпаєш свою силу, з яких джерел струменить твоя незламність та нескореність? А справжня суперсила мого народу – це яскраво виражена здатність єднатися перед обличчям небезпеки. Разом тримаємо удар, разом даємо відсіч, разом перемагаємо!                     

Вторгнення оскаженілого, ненаситного ворога ще більше об’єднало і згуртувало нас, волелюбних синів і дочок України, у боротьбі за національну самобутність, ще більше посилило наше прагнення до незалежності. Дух Свободи та Волі, Рішучості і Непохитності, загострене відчуття правдолюбства – ось основні наріжні камені незламності українського народу. А ще щира молитва кожного з нас до Творця – до Всевишнього, творить чудеса: зупиняє ворожі кулі, рятує наших звитяжних Захисників та Захисниць на полі бою.       

Війна згуртувала тебе, мій рідний народе, об’єднавши всіх - від малого до великого, на відсіч лютому ворогові. Вона гострим лезом торкнулася серця кожної людини. Тому наша Перемога – спільна та життєво необхідна мета.   

Однак я чітко знаю і усвідомлюю її ціну і пам’ятаю, що перший і надзвичайно важливий фронт – військові. Тому стараюся активно підтримувати наших захисників та захисниць, наших Ангелів-охоронців, які щоденно ціною гігантських зусиль дають мені можливість працювати, сіяти розумне, добре й вічне в серця дітей, яких я навчаю важливого – любити свій край, рідну землю і бути справжніми людьми на нашій Богом благословенній землі.     

Не менш важливою є психологічна підтримка близьких людей, яка допомагає нам віднайти спокій, зупинити тривогу і діяти: плести маскувальні сітки, пекти пиріжки, ліпити вареники, донатити й писати щирі листи подяки і підтримки нашим мужнім Героям. Зігріває душу й надихає на більше вдячність дітей, які переїхали в наше місто через війну, за надану їм допомогу: іграшки, теплі речі, солодощі. Адже головне – увага, добре слово й підтримка в такий нелегкий час. Це надає сили і впевненості. Я переконана, що перемога за нами, бо світло завжди перемагає темряву, а правда торжествує над брехнею.     

І я з гордістю можу стверджувати, що сьогодні ми, українці, є символом незламності і непереможності духу. Разом переживемо найскладніші випробування і доведемо усьому світу, що нас ніколи не вдасться зламати. Разом ми сила! Бути українкою для мене – це неоціненний дарунок і це моя суперсила. Це суперсила кожного з нас, яка незмінно здолає темряву і зло, яке прийшло на нашу землю. Світло Перемоги назавжди запанує у нашому краю! 

Слава Україні! Героям слава!