Ластович Аріна, учениця 11 класу Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3

Вчитель, що надихнув на написання есе: Смірнов Дмитро Юрійович

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Бути українкою – це для мене не просто народження на території України. Це гордість, ідентичність, культурна спадщина і відчуття належності до цієї незалежної країни. Я пишаюся тим, що належу до української нації, і відчуваю, що це моя суперсила.

Україна – це країна з багатою історією, традиціями, культурою і мовою. Українці завжди були вільними й незалежними духом, а їх незламність стояла на варті свободи і самовизначення. Часом минулі події можуть схвалені або засуджені іншими народами, але ніхто не заперечить силу українського духу.

Українці завжди готові протистояти викликам і перебороти складнощі. Наша нація витримала випробування століть, страждаючи від іноземних окупацій, політичних репресій і економічних труднощів. Але попри все це, український народ зумів піднятися, захистити свої права і зберегти свою культуру.

Кожна людина з великою любов'ю згадує те місце, де вона народилась. Це маленька батьківщина кожного з нас. Коли їх скласти разом, вийде велика держава — Україна. Це наша земля з її славною історією і мудрими талановитими людьми. Протягом багатьох років наш народ боровся за свою незалежність і переміг.

Я роблю багато заради перемоги українського народу. Я навчаюся, розвиваю свої здібності і таланти, а також працюю над збереженням українських традицій і мови. Я відкрита до нових ідей і знань, щоб зрости в громадянській активності і стати позитивним прикладом для інших.

Усвідомлюючи силу української нації, я вірю, що ми можемо досягти неможливого. Коли українці єднаються, вони здатні досягти великих перемог. Наша сила полягає в нашій єдності, вірі в майбутнє та працелюбності. Я не розумію тих людей, які у пошуках ліпших умов з легкістю змінюють країну проживання. Така поведінка аж ніяк не відповідає моїм уявленням про патріотизм та любов до рідної землі. На мою думку, зрадити своїй Батьківщині — все одно, що зрадити власну родину.

Звісно, іноді бувають обставини, коли виникає потреба виїхати за кордон. Але навіть вимушено живучи на чужині можна залишатися патріотом власної країни.

Бути українкою – це дорогоцінний дар, і я пишаюся, що є частиною цієї непересічної нації. Я вірю у потужність нашого народу і прагну зробити все можливе, щоб зробити світ кращим місцем для українців і всіх, хто живе в цій країні. Бути українкою – це моя суперсила, і я готова стояти вище за все, що загрожує нашій свободі і незалежності.

Я пишаюся тим, що українець. Моя гордість носить позитивний характер. В Україні є чим пишатися, головне, вибирати правильні приводи для гордості. І тоді все буде дійсно добре.