Гапонюк Ангеліна, 9 клас
Андрушківський ліцей імені А.Н Вітрука

Моя Україна майбутнього

Сьогодні в Україні досі триває війна, тому для неї мир важливий.

Кожен українець хоче жити під мирним небом, а не в страху за своє життя.

Для мене мир – це життя людей, щастя, радість кожної людини на землі. Для українців справжній мир – це перемога своєї Батьківщини над Росією.

Ми прагнемо миру, тому що мир – Свобода і Незалежність Батьківщини!

Якщо ми хочемо миру, за це нам доводиться боротися зі своїми ворогами. Проливається багато крові, гинуть молоді захисники та захисниці, щоб захистити нас від злих терористів.

Війна все зруйнувала, принесла багато смертей та скорботу. Але зараз, коли на моїй Батьківщині лунають вибухи ракет і літають ворожі літаки, гинуть українські невинні люди, ми боремося. Та, на жаль, діти залишаються сиротами, без батьків та родичів, без друзів. Це дуже важко, коли ти знаєш, що більше ніколи не побачиш своїх маму і тата.

Коли закінчиться війна і Україна переможе, тоді і настане мир для українців. Найбільша і найцінніша річ у світі – це людське життя, ніхто не має права відбирати у людей їхнє життя, адже воно в нас одне і його не повернеш ні за які гроші.

Війна нас об’єднала, наший мужній, хоробрий народ в одну єдину націю, люди стали більше допомагати один одному. Але війна – це не мир. Мир – це свобода людей і держави.

Нам потрібно життя без війни. Щоб жити мирно, щасливо, вільно і затишно в своїй країні. Багато людей залишили Батьківщину і переїхали до інших країн, тому що вони бояться і переживають за своє життя і за життя своїх дітей.

Україну в майбутньому я бачу дуже щасливою. Адже люди стануть більш мирними і добрими, такими, як буди до війни. Люди більше не будуть голодувати і не будуть сидіти у холодних підвалах. А на сам перед наші захисники повернуться додому, до своїх батьків, дружин і дітей.

Вони забудуть, що таке жити в холодному окопі. Знімуть з ніг берці, які носили тижнями і не було можливості їх зняти, стануть спокійними, і не будуть боятися, що їхнє життя може перерватися в будь-яку хвилину. Україна стане на ноги і її почнуть відбудовувати, нададуть житло тим, хто втратив свої домівки. Відбудують школи, щоб діти могли ходити до школи навчатися і розвиватися; дитячі садочки, які зруйнували терористи; училища, університети, лікарні, магазини – все це відбудують. Розмінують всі поля, щоб сіяти пшеницю, аби мати хліб.

Україна стане дуже красивою і неперевершеною, адже в ній будуть жити справжні українці.

Якою буде наша рідна Україна – це залежить тільки від українців, від кожного з нас. Це не перша війна в Україні, ми славимось перемогами, і цю війну теж переможемо. Україна допоможе іншим країнам, які постраждають від війни. Адже саме Україна дуже добре знає, яка війна жорстока і безжалісна на цьому світі.

А також наше минуле буде висвітлене в книгах, всю нашу історію будуть вивчати діти усього світу. І вони будуть знати, що Україна не вперше перемогла своїх ворогів.

Кожен українець приносить Україна користь і допомагає їй. Я буду виконувати всі свої обов’язки як громадянка України. Тому що ми народ – українська нація – здолаємо всі перешкоди.

Коли Україна переможе, я буду дякувати Богу, що почув молитви кожного українця і допоміг нам. Буду радіти, що я побачила, як Росія зазнала поразки і програла Україні. Я з усією родиною буду відзначати це прекрасне свято. Вшаную своїх героїв, які віддали своє життя, не побачивши перемоги України.

Я буду пишатися, що я українка і народилися саме в Україні і подякую Богу, що не в Росії, тому що Росія для мене найгірша країна в світі.