Гринь Кирило, 16 років, КЗ «Гарант», м. Лисичанськ, Луганська область

Есе «Один день»

Чи не замислювались ви, чому наші родичі говорять про мир, чому бажають його іншим людям? Можливо, вони пережили часи тяжкої війни та знають, що таке війна.

На мою думку, війна – страждання, біль, смерть для всіх: військових, простих людей, навіть для економіки країни і тих, хто бере участь у ній. Мільйони людей страждають через війни, вони не можуть вести спокійне життя, вчитися, працювати та просто відпочивати. Нещасні діти та дорослі ховаються в окопах днями та ночами, постійно виглядають з них, ризикуючи своїм власним життям.

Вона розлучає людей назавжди, багато моїх знайомих посварилися назавжди через політичні погляди. Я ніколи не опинявся у війні, тому для мене це поняття має багато значення: політична війна, фізична, але це все має тільки одне погане значення.

Війна – це жахливо, мільярди людей жахаються, коли чують це слово, тож давайте хоча б спробуємо жити дружно, почнемо навіть з найпростішого, з самих себе. Вибачатися перед родичами, друзями; намагатися підтримувати спільну мову, спільні думки та просто жити в мирі з іншими людьми, бо мир – це чудо!