Мурша Марічка, 11 клас
Чижиківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. А. Гнатишина Підберізцівської ОТГ
Вчитель, що надихнув на написання есе: Жеребецька Романа Володимирівна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Хто кращий? Маленька дівчинка, яка збирає гроші на підтримку своїх захисників, аби ті мали силу відкинути ворога подалі від околиць міста , чи юна дівчина або вже літня жінка, яка не соромиться сказати представникам влади,що справи йдуть трохи не так як би це хотілося жителям країни. Ні, в цьому життєвому хіт-параді перших місць просто не існує за замовчуванням, позаяк ці вчинки однаково добре формують особистість, а значить нормальну громадянку своєї країни, тобто, українку.

В Чому саме моя супер сила? Я українка з чіткими патріотичними поглядами! Формування українки, української душі, серця починається не тільки з прапора на стіні і чималої частини національного гімну, закарбаваного у памʼяті. Це і підйом о третій годині ночі, аби підготувати радіопередачу для відданих слухачів на невеликому інтернет-радіо, чи коротенький, але оперативний новинний блок для глядачів , чи просто насмажити пиріжків або винести чогось зігріваючого для людей, які у дворі на морозі обслуговують електричний генератор. Кожен з нас маленькими справами може допомогти в досягненні великої мети. Тож не слід задивлятись на умовну Jeri Heil чи Джамалу, розмірковуючи, що зі сцени чи екрана девайсу, коли тебе видно на весь світ, можна зробити більше корисного, ніж робимо ми.

Проста сорочка, яка була вчасно зашита, вироблені окопні свічки, принотування домашньої їжі для військових - це вже гідний привід бути сильною українкою.

Кожному громадянину України притаманна надзвичайно цінна характеристика-сміливість, бо для того, щоб перемагати-треба перестати боятися. Не боятися говорити правду. Не боятися називати Волан-де-Морта по імені. Не боятися виходити на Майдан. Не боятися діяти. Не боятися вступати в лави збройних сил. Віддане власне життя за незалежність України - прояв найвищого ґатунку сміливості. За час війни свою сміливість показали не лише Збройні Сили України, а й мирні життя всієї країни. Ми поламали кремлівську гру. Лікарі, рятувальники, комунальники, продавці, водії, волонтери продовжують працювати навіть під обстрілами. Ми встояли, ми опираємося ворогу, ми контратакуємо, звільняємо захоплені території. Сміливість-це кожен із нас, сьогодні українську сміливість знає в обличчя весь світ.

Людяність - ще одна потужна зброя українців, яка робить усіх нас супер героями один для одного. Не єдиний, але можливий для кожного вихід у війні - це проявити доброту, людяність і турботу, взяти відповідальність на себе, не тільки чекати, а діяти.

Війна руйнівна, вона ставить під сумнів усе, що зараз здається стійким, - але вічними залишаються наші стосунки з близькими людьми, підтримка вчинками, словами, обіймами. Допомагаємо, єднаємося, спільно копаємо окоп-прірву для ворога. Десь в Маріуполі морські піхотинці прориваються разом із пораненими. Підприємці підтримують колег. Під Бахмутом військовий годує своїм пайком собаку. Волонтери шукають прихисток для дітей сиріт. Толерантно ставимось до російськомовних, мотивуємо їх вивчати рідну українську соловʼїну мову. Бо потрібно допомагати! Це ж також громадяни нашої України і їм потрібна наша – моя -підтримка.

В чому ж виражається моя супер сила, як українки сьогодення? Я прагну не бути пасивною, не стояти на місці, рухатись вперед, досягати кращого і мали вплив на своє майбутнє. На теперішній час необхідність захищати країну я взяла як частину свого життя. Підтримка української армії,участь в благодійних заходах,психологічна допомога і волонтерство стали для мене повсякденням. Ще одним підтвердженням усвідомленої українськості- не просто люблю, а щось роблю - це купівля товарів, вироблених саме в Україні, це істотно підвищує розвиток моєї країни. Бути українцем - це володіти величезною супер силою: голіруч зупиняти ворога, готувати бандерівські смузі для чужинців, ліпити вареники для своїх, повернутися додому і знати, що всі разом - ми одна велика родина, згуртована для перемоги.

Справді, бути українкою дійсно є супер силою. Це сила, яка не посідає перших місць у чартах, адже таких хіт-парадів не існує, тому що це місце завжди єдине, а значить перше, перше для нас самих!