Мінчук Мирослава

Ремчицький ліцей Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Жупило Наталія Михайлівна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Я - українка. Тут народилися і виросли мої дідусь та бабуся, мої батьки, і так само тут живу і я. В моїй родині всі українці, і я цим дуже пишаюсь. 

Україна - це дуже гарна та мальовнича країна. Тут є дуже багато цікавих місць, які можна відвідати. В Україні є неймовірні гори Карпати, які мають прекрасний вигляд в будь яку пору року. В горах дуже мальовничі ліси, є багато водоспадів, річок. Також наша держава славиться морями, Чорним та Азовським. Там дуже добре відпочивати влітку.

Ще я дуже пишаюся нашою українською мовою. На мою думку, вона наймилозвучніша з усіх мов світу. Ну і те, що мені найбільше подобається в нашій Україні, це її культура та традиції. Спостерігати за тим, як святкують Івана Купала, та інші свята, це просто неймовірно. Наші танці та пісні, це окремий вид мистецтва. Мало кому вдається навчитись танцювати навіть той самий гопак, насправді це дуже складно. 

Вже майже два роки в нашій країні йде війна. За цей довгий період часу, українці показали, що ми незламний народ. Найбільше допомагають зараз наші військові. Вони ризикуючи найдорожчим, що в них є, це своїм життям, захищають Україну не дивлячись ні на які обставини.

А ми в свою чергу, повинні допомагати їм. Треба допомагати збирати гроші на техніку, волонтерити, передавати для них їжу та одяг. За ці два тяжкі роки, я зрозуміла, що українці, це самий найкращий народ в світі. Війна дуже зблизила нас всіх, люди стали більше допомагати один одному, підтримувати в тяжких ситуаціях. 

Довгий час Україна бореться за свою територіальну цілісність. На даний час ми маємо дуже багато втрат, і це ще далеко не все. Зараз нас всіх поєднує тільки одне, прагнення до Перемоги.

Особисто я стараюсь робити все, що в моїх силах. Ми з батьками скидаємо гроші на військові збори, допомагаємо їжею та одягом. Мій тато також військовий, і я стараюсь підтримувати його, оскільки нашим військовим зараз дуже тяжко морально.

Крім тата, в мене ще є дуже багато знайомих, які захищають нашу державу. Вони запевняють мене, що ми скоро переможемо, і я вірю їм, бо ми сильний та незламний народ. Слава Україні! Героям Слава!