Дєшина Анна, 9-Г клас, Харківський ліцей №17 Харківської міської ради» Харківської області

Вчитель, що надихнув на написання есе: Давидова Марія Сергіївна

"Бути українкою - це моя суперсила, і ось чому я так вважаю"

• Культурна різноманітність: Україна відзначається різноманітністю своєї культури, мови, традицій і мистецтва. Я можу бути гордою за свою культурну спадщину і спільноту, яка її втілює й допомагає нащадкам цінувати досвід минулих поколінь.

• Мова: Українська мова - це важлива складова нашого народу. Збереження і розвиток української мови сприяє збереженню української культури та спільної історії. Раніше за те щоб говорити нею - люди віддавали життя. Зараз я з гордістю несу знання української мови через своє життя.

• Історія: Україна має довгу та складну історію, включаючи багато періодів визволення та важких випробувань. Ця історія надає мені силу та впевненість в розвитку та досягненнях. Дає змогу не забувати те, про що пройшов мій народ й нести повагу до них через покоління.

• Солідарність: Український народ доводив свою солідарність та боротьбу за свободу і незалежність. Ця солідарність важлива у будь-які часи і сприяє об'єднанню суспільства. В нашій країні ніхто нікого не осудить на зроблений вибір, тому що усі ми люди - такі різні, але такі однакові.

• Патріотизм: Любов до України можуть надихати на роботу для покращення своєї країни, сприяти розвитку соціальної відповідальності та гордості за свою культуру. Кожен українець якого я знаю - віддаси усе що має за незалежність нашої країни. В Україні кожен готовий віддати життя за іншого, якщо це буде потрібно. За мову, культуру нашої країни ми готові стояти до кінця, навіть якщо буде треба віддати життя.

• Таланти: Україна відома своїми видатними людьми у різних галузях, від літератури і музики до спорту і науки. Я можу пишатися їхніми досягненнями та прагнути до власних вершин, ставити цілі, щоб одного дня стояти рядом з ними. Наша країна породила багато видатних спортсменів, науковців, акторів, співаків, модельєрів, що просувають нас вперед.

• Гостинність: Українці відомі своєю гостинністю та турботою про інших. Ця риса важлива в будь-якій сфері життя і діяльності. Усюди де я була, привітливі люди зустрічали мене як любу гостю. Я пишаюся тим, що навіть в такий складний час для моєї країни - люди не перестають бути людьми, зберігають повагу до минулих поколінь й дарують виховання та повагу до них новим.

Зараз, заради перемоги, я багато допомагаю людям як волонтерка. Я працюю з дітьми з різних регіонів, допомагаю як перекладачка, допомагаю робити та оформлювати різні свята для молоді.

Залишаючи свою глибоку слід в історії та спільноті, бути українкою - це моя суперсила, яка допомагає розвивати свій потенціал та внесок у світову культуру та суспільство. Я вірю, що зможу бути справжньою супергероїнею для своєї країни і до кінця своїх днів з гордістю в очах говорити, що я українка та пишалася, пишаюся й буду пишатися своєю країною.