Чудінович Софія, 8 клас
Плосківський ліцей Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Какун Валентина Іванівна

Чому бути українкою - моя суперсила?

Бути українкою - моя суперсила, вона приносить мені гордість за те, що я народилася та виросла в Україні. І, навіть, клята війна та рашисти не змусять український народ вагатися на рахунок своєї національної ідентичності.

Українська культура прививає людям творчість і стриманість. Ще змалечку дітей навчають любити та поважати свою національність. Саме українська культура вчить людей любити своє, рідне: вишиванку, народні пісні та танці; дівчаток навчають плести віночки, наповнюючи їх своєю любов’ю до рідної землі, прекрасної природи. Мої українські гени підказують мені бути творчою в усьому, що я роблю, та боротися за свої мрії і поставлені цілі, не залежно від умов буття.

Бути українкою означає поважати та любити своїх батьків. В Україні сім'я завжди була основою всього. Отже, саме в родинах з покоління в покоління передавалися звичаї та традиції. Мене навчили поважати та шанувати свою малу батьківщину, село і своїх працелюбних земляків, а також країну в цілому. Саме батькам я вдячна з те, що я українка.

Бути українкою - це мати незламний, сильний дух та волю. Мій народ завжди прагнув бути незалежним та вільним. Війна довела, що український народ впорається із найсильнішими випробуваннями долі, тому ми можемо бути впевнені у Перемозі свого народу. Будучи українкою, я відчула величезну відповідальність за те, щоб бути гідною громадянкою своєї країни, популяризувати наші звичаї, нашу культуру та добре ім'я.

Ти розквітнеш, мій народе! Бо доля твоя починається з кожного українця: з мене, з тебе, з нас! Нехай квітне чистотою і любов'ю мій народ, радує своєю важкою, але звитяжною історією, щоб кожній людині з-поміж людей було щастя та добробут.

Ти думав, рашисте, що вб'єш український народ? Ні! Ти не здолаєш мій народ, бо безсмертна українська душа! Бо міцне наше козацьке коріння!