Козлюк Анна, студентка 2 курсу Володимирського педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського

Вчитель, що надихнув на написання есе - Просова Неля Іванівна

Моя Україна майбутнього

Головною і невід’ємною рисою Батьківщини є мир. В першу чергу це можливість жити повноцінним і щасливим життям. Він забезпечує безпеку, стабільність та волю людини. Також мир - це взаємоповага і розвиток суспільства у кращу сторону.

На жаль, на даний момент жителі нашої багатостраждальної країни не можуть згадати, що таке мир та сказати, коли вони відчували спокій востаннє, бо на території нашої держави панує війна.

Люди багато років мріють про мир та спокій, який був до вторгнення на нашу Батьківщину. Тому в такий час саме це і найбільше цінується.

Україну майбутнього я бачу демократичною, цілісною та єдиною, так як вона є моїм домом. Тут я народилась і мрію, щоб моя країна, не зважаючи на війну, процвітала і була незалежною.

На мій погляд, першочерговим для щасливого майбутнього України є зберігання і прославляння її культури, мови і писемності, так як це є невід’ємною частиною будь-якої країни.

Після початку збройної агресії Росії проти України український народ став більш дружнішим і люди стали набагато частіше допомагати один одному. Хотілося б, щоб так було і надалі.

В першу чергу я, як і будь-який українець, вірю у перемогу і мир у нашій державі та повернення її тимчасово окупованих територій.

Мрію про те, що кожен, хто залишився на рідній землі і хто планує повернутись назад з-за кордону, долучиться до відновлення неньки і зробить усе, щоб вона була такою, як і раніше - вільною і незалежною.

З дитинства я любила малювати і ліпити різні моделі будинків, тому це стало натхненням для професії архітектора, яку я планую здобувати після коледжу, у якому на даний момент навчаюсь. З початком повномасштабного вторгнення мені ще більше захотілось працювати у цій сфері діяльності.

Тим більше для нашої країни ця професія буде одна з найбільш потрібних. Тому, саме в такий спосіб я дуже хотіла б зробити невеликий внесок у майбутнє країни, у якій живу.

Усе залежить від нас самих.  В той же час, будучи байдужим до усіх подій, що зараз відбуваються у нашій країні, ми можемо втратити нашу незалежність і шанс на мирне життя.

Україна майбутнього, для мене і усього українського народу це молода, процвітаюча та незалежна держава, яка любить і оберігає своїх дітей, своє молоде покоління.

У майбутньому вона може стати однією з найсильніших і найрозвиненіших країн світу. Мені дуже цього хотілося б. Але, щоб втілити усе це у життя, необхідно докласти титанічних зусиль і багато працювати на благо Батьківщини.