39-річного Олексія Джунківського розстріляли російські військові 24 березня 2022 року в Ірпені на Київщині. Олексія вбили біля тренувальної боксерської зали. Там, усередині, мирні мешканці переховувалися від обстрілів, а потім Олексій допомагав їм евакуйовуватися.

Там, усередині, мирні мешканці переховувалися від обстрілів

Олексій Джунківський був родом із Київської області. Освіту здобув у Національному університеті фізичного виховання і спорту України. У 2005-2007 роках виборював срібні медалі першості України з боксу у найлегшій вазі.

Входив до складу збірної і чотири рази ставав призером чемпіонатів світу серед військовослужбовців, а також брав участь у матчевих зустрічах Україна – Алжир, Україна – США та Україна – Куба. Чемпіон і призер низки турнірів класу А з боксу в різних країнах світу.

Після завершення кар'єри працював тренером з боксу Ірпінської дитячо-юнацької спортивної школи. Серед його вихованців – чемпіон Європи і призер чемпіонату Європи, багаторазові чемпіони України і призери обласних змагань.

У 2015-му Олексій Джунківський здобув відзнаку найкращого тренера з боксу у Київській області.

«Олексій був харизматичною людиною. У нього була настільки жива енергія, що один раз побачиш – і не забудеш усе життя. Він був дуже турболивим та уважним чоловіком, батьком, неймовірно талановитим тренером, як кажуть – від Бога. Мав особливий підхід до кожного. Діти його просто обожнювали. Він для них був не лише тренером, а ще другом, батьком, наставником. Навіть мав свою техніку – тренер із джунківського боксу, так часто називали. Неймовірно добра і щедра людина, водночас дуже сміливий та сильний духом», – розповіла про чоловіка Анастасія Джунківська.

У Олексія залишилися мама, батько, сестра, дружина і донька.

Історія з instagram каналу Victims of russia.