Життя Миколи Кардаша обірвалося 31 травня 2022 року у селищі Бородянка на Київщині. Рідні розповіли, що здоров’я Миколи похитнулося після того, як його сина знайшли закатованим у Берестянці Бучанського району й усі сподівання на те, що він вижив під час окупації, виявилися марними. 73-річний чоловік став дуже кволим, з часом зовсім не міг ходити.

Пʼять місяців він вважався безвісти зниклим

«Мого батька Віталія знайшли вбитим у серпні 2022 року, пʼять місяців він вважався безвісти зниклим, – розповіла внучка Миколи Кардаша, Дарина. – До втрати свого сина дідусь був дуже активним. У 70 років ще показував, як потрібно відтискатися від підлоги. Він бігав і грався з нами, наче мале дитя. Однак потім його здоровʼя почало погіршуватися, поки він зовсім зліг. Дідусь помер у своєму будинку… Я ще встигла зайти до нього, подякувати і попрощатись».

До виходу на пенсію Микола Кардаш працював охоронником санаторію у Ворзелі на Київщині, а раніше був танкістом і навчав цій справі інших.

Турботливий, чуйний, енергійний – таким згадують його рідні.

«Усе дитинство ми провели разом з дідусем і бабусею, бо жили поряд – два будинки в одному дворі. Він мав троє внуків і одну внучку, тому до мене завжди ставився з особливим теплом і любов'ю. Дідусь був справжнім господарем, умів і гойдалку нам зробити, і завжди допомагав бабусі на городі. Приносив зранку свіжозібрану полуницю – усе робив для нас», – додала Дарина Кардаш.

У Миколи Михайловича залишилися дружина, внуки, правнук та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.