73-річна Олена Івашиніна загинула від обстрілу Маріуполя 12 березня 2022-го.

Оленка, як же її не вистачає!

Того дня до неї у Кальміуський район приїхав син Олександр із сусідом.

«Син казав, що їде по доньку, яка жила у тітки на 23-ому мікрорайоні. Проте де саме, він точно не знав. А Олена могла показати будинок. Вона сіла в автівку і вони поїхали. На вулиці Тополиній авто розстріляли. Олена, Олександр і сусід загинули від прямого влучання снаряду», – розповіла близька подруга Олени, Анна Алевтина.

Олена Іванівна народилася і виросла в Маріуполі. У 33 роки стала вдовою. Самостійно виростила двох синів. Її пригадують позитивною і життєлюбною.

«Тітка Олена – яскрава, красива, з тих, що можуть обертати планету. Чоловік Олег рано помер, хлопці були ще маленькі. Олена більше так і не одружилася. Навчилася водити авто. А ще й могла його сама відремонтувати. Тітка Олена вміла дружити. Вміла допомагати так, що тобі не соромно було приймати допомогу», – згадала сусідка Тетяна.

«Оленка, як же її не вистачає! Ми дружили багато років! Це була найчуттєвіша людина! Такої любові до життя і людей я практично не зустрічала. Оптимістка! За найменшим покликом завжди поспішала на допомогу! Допомагала своїм дітям! Її золоті руки дуже багатьом допомогли – і з ремонтом, і з масажем. Вона прекрасно співала – не лише вдома, а й у хорі. Мала чудове почуття гумору. Про Івашиніну Олену Іванівну можна говорити безкінечно. Пам'ятаю її, люблю і дуже сумую!», – зазначила Анна Алевтина.

Останки Олени спершу поховали на городі старшого сина. Тіло молодшого сина забрала дружина і поховала на своєму городі. 19 жовтня 2023-го загиблих перепоховали на кладовищі селища Сєдове.

Історія з instagram каналу Victims of russia.