Вікторія Задніпровська загинула 23 березня 2022 року від російського авіаудару по житловому будинку у Маріуполі. Поряд не стало її тримісячної донечки Дар’ї, чоловіка Олександра і його молодшого брата з родиною.

Вікторію поховали в одній труні із маленькою донечкою

Вікторія зі сім’єю жила у селі Павлопіль Сартанської селищної громади Маріупольського району. Цей населений пункт російські військові обстріляли у перший ж день повномасштабного вторгнення. Тож уже 24 лютого подружжя переїхало до квартири брата у Маріуполь – вважали, що там буде безпечніше.

Того дня Вікторія писала знайомій Дарʼї Агабекян:

«Ми поїхали з Павлополя до міста. Зараз у Каті з Колею. Вночі було дуже спекотно, асфальт на двір залітав. Ми з мамою та малою у підвал три рази спускалися. У нас там ані світла, ані газу, ані зв'язку. Мама з татом залишилися у Павлополі. Сказали: якщо помирати, то хоч у своїй хаті».

Брати Олександр і Микола Задніпровські разом із дружинами і двома малюками переховувалися у багатоповерхівці на вулиці Металургійній, 19. Вікторія з чоловіком виїжджати з міста не хотіли. Вважали, що незабаром усе закінчиться.

23 березня 2022 року о 5:40 російський літак із різницею в кілька хвилин скинув на дім дві авіабомби. Дві родини Задніпровських загинули.

15 травня батько Олександра та Миколи вкотре приїхав на місце трагедії і йому вдалося дістати та опізнати усіх рідних. 17 травня загиблих поховали. Вікторію – в одній труні із маленькою донечкою. Домовини були закриті.

«Віка була доброю і відкритою. Дуже любила тварин. Мала кошенят. Як сироті, їй мали дати квартиру, якраз напередодні вторгнення. Вона цього дуже чекала. Із Олександром познайомилася у кав’ярні, де працювала. Третього грудня 2021 року народилася їхня донечка Дарʼя. Вони були щасливими молодими батьками», – сказала подруга Дарʼя Агабекян.

У Вікторії Задніпровської нікого не залишилося.

Історія з instagram каналу Victims of russia.