Дар’ї було три місяці, коли її життя відібрав російський авіаудар у Маріуполі. Вона загинула разом із батьками, Вікторією та Олександром Задніпровськими, 23 березня 2022 року під завалами будинку на вулиці Металургійній, 19.

Дар’ї було три місяці, коли її життя відібрав російський авіаудар

Дар’я з мамою і татом жила у селі Павлопіль Сартанської селищної громади Маріупольського району. Народилася 3 грудня 2021 року, незадовго до повномасштабного російського вторгнення. Подруга мами дівчинки Дар’я Агабекян каже, що Вікторія й Олександр були дуже щасливими молодими батьками.

Село, де мешкала родина, російські військові обстріляли у перший день повномасштабної війни. Увечері 24 лютого 2022 року Задніпровські переїхали до родичів у Маріуполь – вважали, що там буде безпечніше. Ховалися у підвалі багатоповерхівки на вулиці Металургійній, 19. Вікторія із Олександром виїжджати не хотіли. Думали, що незабаром все закінчиться і вони повернуться у село.

Але 23 березня 2022 року о 5:40 російський літак із різницею в кілька хвилин скинув на дім, де вони ховалися, дві авіабомби. Дві родини Задніпровських загинули. Невідомо точно, скільки життів відібрав той обстріл – ідеться про десятки людей…

15 травня 2022 року батько Олександра Задніпровського вкотре приїхав на місце трагедії, щоби дістати й опізнати рідних.

«В Олександра на руках була донечка. Обличчя неможливо було впізнати», – розповіла кума батьків Дар’ї, Анна Вакуленко.

17 травня 2022 року родину Задніпровських поховали. Дар’ю – в одній могилі з мамою. Домовини були закриті.

У Дар’ї Задніпровської залишилися бабуся і дідусь.

Історія з instagram каналу Victims of russia.