Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Старікова

«Весь жах, що коїться зовсім недалечко від нас захопив мої думки»

переглядів: 333

Старікова Анастасія, 14 років, Пісочинський ліцей "Мобіль", смт. Пісочин

Есе "Один день"

Я погано пам’ятаю саме початок війни, бо тоді я була ще занадто маленька. А у віці семи років зрозуміло, що запам’ятати багато неможливо. До того ж я з Харківської області, а не з Донецька або Луганська, що також вплинуло на моє сприйняття ситуації.

Перші спогади йдуть, напевно, з років дев’яти, коли я сиділа перед телевізором, дивлячись новини, які завжди до цього пропускала, бо вважала чимось нудним та «тільки для старих людей». Але у той день чомусь мені захотілося спробувати подивитися хоч пару хвилин після моєї улюбленої телепрограми. Та натрапила на сюжет про АТО. Хоч я вже не була зовсім дитиною, але мене це вкрай вразило.

Весь жах, що коїться зовсім недалечко від нас захопив мої думки. Мені стало безмірно моторошно. Я відчувала якийсь холод який йшов, мабуть, з самого серця. Боялася за себе і своїх близьких. За невизначене майбутнє і неспокійне сьогодення. Мені було складно відволіктися від цієї теми та думати про щось інше. У подальшому ця тема все так же залишалася для мене важкою й залишається сьогодні.

У моєму уявленні мир – це впевненість у завтрашньому дні та душевний спокій. Це коли ти можеш спокійно вийти на вулицю, відразу ж почувши її звуки,відчувши життя. Далі зустрітися зі своєю близькою людиною, радісно сміятися. Після, йдучи додому по жвавій вулиці пізно ввечері і приходячи в теплий, рідний дім зі спокоєм на душі, розуміюєш, що це не перший і не останній такий раз.

Я люблю свою Батьківщину – Україну – та її народ всією своєю душею і сподіваюся на мирне, щасливе майбутнє нашої держави. Щастя чекає на нас!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних діти освіта діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій