Смаль Тетяна

10 клас, Комишуваська гімназія "Джерело"

Вчителька, що надихнула на написання: Марченко Антоніна Віталіївна

Конкурс есе «Війна. Моя історія»

24 лютого я прокинулася в гарному настрої, але рано в ранці я почула вибух коли прокинулася думала, що наснилося. Коли я почала збиратися в школу мама увійшла в кімнату та сказала, що я сьогодні в школу не йду бо почалася війна. Я спочатку не повірила але потім на телефон почали приходити, повідомлення що почалася війна бо на нашу землю прийшли окупанти. Я зрозуміла що більше не побачу ні рідних, ні знайомих, ні друзів бо всі почали виїжджати за кордон. Це був найгірший день для мене та для моїх рідних та близьких. Коли я дізналася, що Мелитополь та Маріуполь та інші міста в окупації. Я дуже злякалася бо в Мелитополі знаходяться рідні люди.

Частина моїх рідних опинилися в окупації ми всіляко допомагали рідним із окупованої території.

Коли тітка приїхала з окупованої території вона розповіла, що людей примусово примушують ходити в російську школу а якщо дитина не піде до школи то її вивезуть до Росії. Потім почали над нами літати літаки, ракети та інше мені було дуже боязко.

Після початку повномаштабної війни в України моє життя та життя рідних поділилося на до та після.

Одного дня я побачила як летіли чотири ракети і я нічого не могла вдіяти. Кожного ранку встаючи з ранку я дякую ЗБРОЇНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ, що боронять нашу неньку УКРАЇНУ.