У ніч на 16 вересня 2023-го року в селі Малі Копані на Херсонщині окупанти викрали з власного дому Валерія Саксаганського з дружиною Анастасією. Маленька донька подружжя Маргарита залишалася в будинку, поки її маму й тата забирали.

В лісі в Копанях знайшли убитим Валерія

Згодом Анастасію знайшли вбитою у лісі поблизу села Раденськ Олешківської громади - їй стріляли в голову. А в лісі в Копанях знайшли убитим Валерія.

Знайомі родини кажуть: причиною вбивства подружжя могла стати їхня відмова співпрацювати з окупантами й отримувати російські паспорти.

Валерію Саксаганському було 34 роки. Народився та зростав у селі Малі Копані на Херсонщині. Навчався у Херсонському державному аграрно-економічному університеті. Працював провідним державним інспектором Херсонського рибоохоронного патруля.

«Професіонал своєї справи, справедливий, людяний, небайдужий – це все про Валерія. Він розпочав свій шлях у рибоохоронній галузі давно, мав великий досвід роботи у цій сфері. Його поважали колеги і рибалки. Про особисті якості цієї людини можна говорити довго – ввічливий, веселий, добрий, люблячий», – повідомили колеги Валерія у Херсонському рибоохоронному патрулі.

«Валерій із Настею були давно знайомі. Він довго добивався її прихильності, кохав та чекав багато років. Зрештою, вони заручилися, а потім і одружилися. Народилася донечка Маргарита, яку вони дуже любили», – розповіла одногрупниця дружини, Валерія Нікітюк.

У Валерія Саксаганського залишилися донька та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.