Стеблюк Богдан

8 клас, Нанківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Вчителька, яка надихнула на написання – Шутко Ірина Дмитрівна

Чому бути українцем – це моя суперсила?

Я пишаюсь тим, що я українець, тому що мій народ і нація є незламною, хороброю, доброю і вірною. Добрі через те, що завжди готові тобі допомогти в важкій життєвій ситуації, коли трапилось нещастя. Хоробрі тому, що ніколи не здаються перед лицем сильнішого за них противника у якого значно більша армія і більше зброї, але не зважаючи на це, смілива армія України хоробро боронить рідну землю від ворожих сил. Збройні сили України завжди готові до бою з ворогом і весь час слідкують за тим, щоб ворог не зміг прорвати оборону, та не зміг пройти до населених пунктів, таких як міст та сіл, щоб окупанти не могли позбавляти життя мирне населення, яке в нічому не винувате . Незламні через те, що яка б не була ситуація нічого не розкажуть ворогові, не зрадять своїх побратимів, з якими вони воюють плече в плече, не зрадять свою рідну країну, свій рідний край, в якому вони виросли й мають багато друзів та близьких родичів. Вірна через те, що на людей можна покластися тому, що в важкі моменти вони тебе не зрадять, а навпаки, тільки підтримають і за мотивують покласти собі ціль, до якої тобі потрібно дійти щоб вийти з цієї важкої ситуації.

Незламність духу українців полягає в тому, що за доволі довгий період часу у війні проти росії, Україна не здалася і не пала духом. Кожен житель України знає, що вже скоро закінчиться жорстока, кровопролитна та безжальна війна, у якій однозначно переможе Україна.

Ще з давніх часів українці були шляхетною та сміливою нацією, яка нічого і нікого не боялася,

хто б перед ними не стояв, вони шляхетно захищали свою рідну землю. У них була велика сила духу з якою мало хто міг зрівнятися, так само, як і у наших теперішніх воїнів, які зараз на передовій, вони у численних битвах захищають нас від підступного ворога, який хоче все знищити на своєму шляху вбиваючи кожного. Сила українців в єдності та згуртованості, ніхто ніколи не зрадить своїх товаришів, якщо сталася якась біда та багато хто допоможе, дасть пораду. Тебе не залишать в скрутні часи одного, а будуть підтримувати родичі, близькі друзі, з якими ти дружив та спілкувався на протязі всього свого життя. Ще сила українців не панікувати на полі бою, воїни часто ризикують своїм здоров’ям заради допомоги й порятунку незнайомої для них людини яку вони бачать в перший раз в житті. На мою думку в цьому всьому полягає сила українського народу. Заради перемоги України я приймаю участь у зборах потрібних коштів для підтримки збройних сил України. У школі доволі часто бувають збори різної макулатури, діти з всього села принесли пластикові та скляні пляшки, тому було багато макулатури, і вийшло багато коштів, які всі пішли на підтримку армії. Також я відносно часто приймаю участь у благодійних акціях, які проводяться в школі, у якій я вчуся, крім цього всього, в осені проводяться ярмарки, на яких молодші класи несуть різні експозиції з овочів або фруктів, а більш старші класи виставляють на продаж всіляку їжу, десерти і напої, це наприклад піца, млинці з різною начинкою, різні тістечка. А з напоїв соки,газовані напої з цього всього вони заробляють гроші, які вже після й віддають на ЗСУ, я також віддаю частину заробітку на потрібності збройних сил України. Діти в моїй школі доволі активні в таких акціях, вони залюбки дадуть тільки, скільки потрібно коштів для підтримки армії. Багато з них є патріотами своєї рідної країни тому, що вони ніколи не зрадять свій рідний, співучий та квітучий край, в якому вони живуть і зростають.

Отже, через все що я написав, я можу зробити такий висновок, що українська нація є дуже хороброю, доброю, незламною, а головне вірною та не байдужою до своїх рідних, друзів та напарників. Тому я вважаю що бути українцем - це моя суперсила.