Риф’як Сільвія

11-б клас, ОЗ ”Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.”

Вчителька, яка надихнула на написання – Ланик Ніна Іванівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Чи бути українкою це суперсила? Це запитання стає все більш актуальним у сучасному світі. Україна багата на свою славну історію, культуру, звичаї і традиції. Але в чому ж виявляється суперсила українців, чи можемо ми стверджувати, що українці – нація нескорених?

Бути українкою – це, незважаючи на воєнні дії в країні, народжувати під звуки вибухів та сирен нове покоління, волонтерити, стояти пліч-о-пліч з побратимами, захищаючи нашу незалежність. Адже саме від нас залежить і наше майбутнє. Бути українкою - це мати в собі безмежну любов до рідної землі, берегти і розвивати нашу країну, створюючи її майбутнє. Таким чином, бути українкою - це мати суперсилу, яка поєднує в собі сильний характер, незламну волю та безмежну любов до рідної землі.

Яскравим прикладом, де прославляється сила та воля української жінки є поема Тараса Шевченка "Наймичка". У ній головна героїня, звичайна дівчина з українського села, повіривши обіцянкам москаля, стає жертвою зради й обману. Ганна не нарікає на свою гірку долю, а знаходить у собі сили, щоб бути поруч зі своїм синочком. Цей приклад ілюструє, що

бути українкою - це мати неймовірну силу, виявляти мужність і витримку, не дивлячись на ті життєві негаразди, з якими доводиться змагатися у житті. Українська жінка є символом витривалості, хоробрості й відваги.

Часто мені задають питання: Чому ти пишаєшся тим, що ти українка ?

По-перше, моя Батьківщина – це країна з багатою історією, культурою та традиціями.

Україна – це країна видатних людей. Вони внесли вагомий внесок у розвиток не лише української, а й світової культури.

Наша культура є надзвичайно різноманітною та багатогранною.

По- друге, мова є основною складовою національної ідентичності, і я пишаюся тим, що спілкуюся мовою, яка звучить на карпатських полонинах, дніпровських берегах і львівських вуличках. Впевнена, що мова наша, невмируща і солов’їна, зацвіте калиною по всій Україні.

По-третє, увесь світ захоплюється українськими краєвидами Карпатських гір і Чорного та Азовського морів, Херсонських степів і Дніпровських порогів. Україна - це не лише безмежна краса, незабутні враження, а й величезні можливості.

Але найбільше я пишаюся нашим нескореним народом. Незламність духу українського народу є однією з найважливіших рис його історії та культури. Протягом віків український народ змагався з численними бідами. Однак, незламність українського народу виявляється в його здатності протистояти перешкодам і незламному бажанні зберігати свою національну самобутність та культурну спадщину.

Прикладом прояву незламності духу українського народу є Революція Гідності, яка відбулася в Україні у 2013-2014рр. Революція почалася як мирні протести, однак, влада спробувала придушити протести за допомогою насильства, що призвело до початку Майдану. Протягом довгих місяців українці виборювали свої права та свободу. Ця революція перетворилася на національний рух, що змінив обличчя України. Майдан став символом нездоланності духу українського народу.

Ще одним прикладом незламності духу українців є повновномасштабна війна, яка триває зараз із росією. Сьогодні можна назвати безліч волонтерських ініціатив, які надають допомогу українським військовим та цивільним. Українці також виявляють велику стійкість під час важких бойових дій на передовій, ціною власної крові, крок за кроком звільняють нашу землю від московського окупанта, рашиста...

Я знаю, що українці - народ борців та переможців. Я не можу стояти осторонь, а рішуче долучаюся до дій. Моя діяльність спрямована на підтримку нашої країни, на підвищення її престижу в світі. Свідомо підтримую виробництво українських товарів та послуг. Також намагаюся бути активним учасником громадського життя. Спільно з молодими людьми ми організовуємо заходи спрямовані на підтримку ЗСУ та мешканців деокупованих територій. Це наш спосіб показати світові, що Україна - країна, що стоїть на варті гуманітарних цінностей та підтримки один одного.

Отже, Україна – це моя земля, моя мова, моя історія, моя культура і мій народ. Я пишаюся тим, що я українка. Наша країна має потужний потенціал і світле майбутнє, і я вірю, що разом ми зробимо Україну ще кращою.