Холод Софія, учениця 9 класу Енергодарської гімназії №7

Вчитель, що надихнув на написання есе - Бондаренко Алла Вікторівна

Моя Україна майбутнього

Я – учениця 9 класу Енергодарської гімназії №7 – хочу розповісти про те, якою бачу Україну  майбутньому. Коли завершиться війна, Україна здобуде омріяну перемогу, почнеться епоха інтеграції в Євросоюз. На мою думку, це велика перспектива для розвитку нашої держави не лише в економічному, політичному, а й культурному напрямках. Українці продовжать плекати свої пам’ятки, які є у нас. Крім цього, почнемо повертати те, що колись опинилося за кордоном.

Далі ми почнемо будувати дружні стосунки для того, щоб розвивалася економіка на зразок європейської. Впроваджуватимемо різні технології сучасного світу, а щось, можливо, представлятимемо своє. Адже в Україні є досить круті спеціалісти в різних галузях науки.

Активного розвитку набудуть і політичні зв’язки з європейськими країнами. А саме: створюватимемо осередки, куди будемо залучати молодь; здійснюватимемо обмін досвідом. Також відправлятимемо спеціалістів для того, щоб вони продовжували впровадження своїх ідей стосовно входження України в Європейський Союз.

Війна навчила людей багато чому. Хтось переглянув своє життя, в когось змінилася думка про колишніх знайомих, друзів, хтось подорослішав.

Мене війна навчила із повагою ставитися до близьких і рідних, підтримувати їх у важкі часи. Я ніби подорослішала, в мене з’явилося бажання приймати участь у майбутньому розвитку нашої держави. І тому я, як і більшість моїх знайомих, крокую впевнено і з натхненням до перемоги України.