Лонський Вадим, 10- Б клас
Ліцей №3 Новокаховської міської ради Херсонської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Тарабанова Яна Василівна

"Чому бути українцем - це моя суперсила?"

Бути українцем - це не просто запис у паспорті, це гордість, ідентичність та джерело сили. Для мене, як для українця, це особливо важливо і несе в собі ряд цінностей, які зробили нашу націю великою, незважаючи на всі випробування, які їй довелося пережити.

Наша історія - це історія боротьби і перемоги. Від давніх часів пращури вели боротьбу за свою незалежність та гідність. Це давні князі Київської Русі, такі, як Святослав Хоробрий. Він захищав свою країну, робив її могутнішою, та загинув у бою як справжній воїн. Наша історія - це величні козаки, які боролися за права і свободу нашого народу. Ми пережили голодомор, репресії та війни, але не втратили віру в себе та свою країну.

Українці мають незламний дух та силу, щоб переживати складні моменти. Уперше цю силу ми побачили під час Революції Гідності. Молодь та дорослі об'єдналися, щоб вистояти проти корупції та боротися за свої права. Ми вперше відчули себе єдиною нацією, готовою захищати свою країну та її майбутнє.

Але, на жаль, після Революції Гідності з'явились нові випробування - анексія Криму та війна на сході, яка розпочалася в 2014 році. Цей конфлікт став серйозною загрозою для територіальної цілісності України та вимагав великих жертв і зусиль від нашого народу.

З 24 лютого 2022 року ми переживаємо найважчий період української історії. Українці зустріли війну з великою рішучістю. Усе суспільство об'єдналося, надає підтримку Збройним Силам України та волонтерам. З перших годин війни були величезні черги добровольців, готових віддати своє здоров'я і навіть життя заради нації. Та саме важливе, що може робити українець під час цієї війни, - це вірити в міць та сміливість нашої нації, у силу держави.

Я пишаюся тим, що українець, бо це означає, що я маю відповідальність перед своєю країною та нацією. Я вірю, що моя держава заслуговує на краще майбутнє, і я прагну працювати заради цього майбутнього. Бути українцем - це не тільки привілея, це супер сила, яка допомагає мені відчувати себе частиною великої та міцної нації. Це сила, яка надихає мене долати труднощі та допомагає вірити в свої можливості.