Близнак Роксолана, учениця 11 класу Липницького закладу загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів

Вчитель, що надихнув на написання есе -Василько Ірина Григорівна

Моя Україна майбутнього

Україна - це не просто суверенна держава, яка має свої традиції та закони, а й величезна родина. Вона складається із справжніх патріотів. Адже бути сином чи донькою нашої Батьківщини – це мати величезну жагу до життя, гордість за свою державу, прагнення до волі та незалежності. Український народ усю історію свого існування відстоював, понад усі негаразди та кровопролитні війни, своє право на життя у вільній країні, адже завжди мав стійку позицію вільної людини.

Сьогодні наша ненька переживає вирішальну битву не тільки в своїй історії, а й усього цивілізованого світу. Українська родина хоробро бореться із ворогом, який нищить нашу землю, історію, людей.

Я впевнена, що ми переможемо несправедливу тоталітарну машину жорстокості та зла, адже мій народ – непереможний, готовий відстоювати право на вільне життя на своїй землі. Для мене, українки, слово "мир" сьогодні стало символом не лише відсутності війни, а й бажанням зберегти нашу єдність. Воно означає гармонію, взаєморозуміння та повагу один до одного, до рідної землі. Мир - це не лише стан душі, спокій в державі, це робота над собою, власними амбіціями та визнання прав кожної людини на свободу та безпеку.

Українці, зазнаючи випробувань, прагнуть миру не лише на території своєї країни, а й сприяють його зміцненню у всьому світі. Якою я бачу нашу українську родину після закінчення війни?

Вільною та незалежною. Україна воскресне із руїн завзяттям та силами своїх незламних синів та дочок. Адже усі ми любимо Україну прикладаємо величезні зусилля для відновлення безпечного та щасливого буття у своєму краю. Українці, втікаючи від війни та рятуючи своє життя та життя своїх рідних, які сьогодні живуть в європейських країнах, будуть повертатися на рідну землю.

Важко уявити, які емоції будуть відчувати матері, дружини, діти, коли побачать своїх найрідніших захисників вдома! Нарешті кожен з них зможе знову відчути обійми своїх рідних, які боронили їх та були живими ангелами-охоронцями.

Життя ніколи не стане, як раніше, адже ми відчули свою могутність та силу єдності української родини. Ми знаємо ціну перемоги і будемо гордо заявляти усьому світові про наші досягнення та красу внутрішнього світу українців.

Хочу ще раз подякувати нашим захисникам, які віддають своє здоров'я та життя заради усього українського народу.

Земний уклін вам, наші любі мужчини, що оберігаєте наш спокій та захищаєте рідний край. Ми обов’язково будемо жити у вільній, суверенній, успішній та щасливій Україні. Адже ми приречені на любов, відчуття затишку та безпеки!