Губарєва Таїсія

21-ср, Харківська гуманітарно-педагогічна академія

Моя Україна майбутнього

Свою Україну любіть,

Любіть її…Во времʼя люте,

В останню тяжкую минуту ,

За неї Господа молить…

Т. Шевченко

Кожна людина на землі має  свою єдину Батьківщину. Особисто для  мене – це Україна, чудовий і загадковий край, де я народилася, живу і впевнена, що буду жити тут все своє життя. На мою думку, це найкраща у світі країна. Я щиро люблю наших привітних людей, українські родючі землі і безмежні простори, блакитне небо і золотаві пшеничні поля. Україна – це багатобарвний вінок, сплетений із різних мов, культур, історичних надбань більше  ніж сорока народів та націй, які живуть на українських землях. І незалежно від етнічної приналежності, ми всі – українці – народ з багатовіковою історією та самобутньою культурою. Ми велика нація, яка вміє і страждати, і любити, і вірити в себе .

Так якою ж я бачу свою Україну в майбутньому? Яке майбутнє чекає на мене і мою родину? У відповідь так і просяться пророчі слова великого Кобзаря «… скрізь здається любо, тихо».  І люди в країні чудові –  творчі та запальні у роботі, підприємливі у навчанні, щирі та доброзичливі.

Україна ні в якому разі не повинна втратити свої шаровари, дівочі вінки, різнокольорові стрічки, відомі всьому світу народні пісні та танці, завзятий характер та незламний український дух! У думках я бачу відбудовані усі музеї, історичні памʼятки, що зараз перебувають в занедбаному стані. Історична спадщина збагачує нас духовно. Як цікаво доторкнутися до історії рідної землі, зрозуміти її, передати свої знання нащадкам.  

Моя рідна країна зараз переживає не найкращі часи. Але я, як справжній патріот, вірю , що наш народ здолає усі негаразди. Занадто сумна, трагічна доля для моєї країни – ця війна.  Сподіваюся, мрію… 

Бачу мирне небо над Україною, щасливі обличчя, осяяні мирним чистим небом, без кулеметів, «градів», болю та смертей.

А наші чоловіки вже не одягають військову форму, хіба що тільки на свято Перемоги над ворогом. Жінки не втрачають коханих, а діти – батьків.

Як би мені хотілося, щоб всі мої мрії здійснилися якомога швидше. Я вірю, що саме так і буде. Наша Україна неодмінно стане найкращою європейською державою. Віра та наполегливість обовʼязково допоможуть досягти мети – вільної незалежної Батьківщини .

Я щиро бажаю, щоб Україна розквітала, як маківка , як калиновий кущ навесні кожним своїм суцвіттям, яке гордо зветься  «український народ»!

Пишаюся своєю Україною!  Ми –  Єдина країна!!!