Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Михайлівна Єсіна

«Вбило мою подругу, коли вона йшла з роботи додому»

переглядів: 519

Я постійно живу в недоліках. Пенсія дуже маленька, ніякої допомоги немає, субсидію не отримую. Я інвалід другої групи. Сини в Росії, мені не допомагають. Ліки дуже дорогі, але я не можу без них.

Родичів тут немає, в Єнакієвому була сестра, але вона померла. Я виїжджала до старшого сина в Росію, але там особливо жити не було де, будинок тільки збудували, штукатурки не було, світла не було. Вже чотири роки мешкаю тут.

У чотирнадцятому році син приїхав і забрав мене до себе. Подруги розповідали, що тут бомбардували, і вони жили у підвалах. При мені сюди прилітали снаряди. Вбило мою подругу, коли вона йшла з роботи додому. Зараз так живемо: настала ніч, і слава Богові.

Я повернулася чотири роки тому. Тоді були обстріли, і вони продовжуються досі. Я не ходяча, ні з ким не спілкуюся. Сусіди купують та приносять мені все, що потрібно. Зараз все дуже дороге, і я не знаю, як житиму.

Ми отримували гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Ми були дуже вдячні, бо вона рятувала нас. Пакету цієї допомоги мені вистачало до наступної видачі. Мені її приносили, допомогали.

Мені хотілося б забути всю війну. Я все життя живу у злиднях, виростила двох дітей. Вони б нікуди не поїхали, але у нас у селищі взагалі немає роботи.

Дай Боже, щоб настав мир, і більше нічого не треба. Болячки ми вже нажили. Як каже моя подруга, ми тобі купимо хліб, а вода у крані є.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій