Цифра Дем'ян

8-б клас, Олексіївський ліцей Покровської сільської ради

Вчителька, що надихнула на написання – Макаренко Лариса Михайлівна

Чому бути українцем – це моя суперсила?

Я – українець! І саме в цьому - моя суперсила! Я гордий і щасливий, що мені довелося народитися в країні зі славною історією, багатою культурою, прекрасною природою та волелюбним народом. Ліна Костенко сказала: «А ви думали, що Україна так просто. Україна - це супер. Україна - це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».

…Коли я бачу широкий степ, високі кручі, чую солов'їну пісню, клич журавлів у козацькому краю - це вже відчуття суперсили у моїй душі. Правда, вона ще маленька, але з кожним роком стає міцнішою і більшою. Я, в свою чергу, - мудрішим, бо всьому навчаюся: займаюся спортом, граю на фортепіано, відвідую різноманітні гуртки, спортивні секції. Поряд із улюбленою українською мовою я ще вивчаю англійську. А чому? Бо мрію стати кваліфікованим інженером-архітектором. Мені радісно і млосно в грудях від усвідомлення власної значущості для України. Я впевнений, що не тільки Батьківщина потрібна нам, а й ми потрібні Батьківщині. Бо саме моє покоління буде покращувати її економіку, удосконалюватиме сільське господарство, рухатиме вперед науку, освіту і культуру. Нам потрібно буде створювати сучасні проєкти нових споруд у містах і селах, які знищив ворог.

Жорстокий, ненаситний вбивця мирних українців – «рускій мір» відкрив свою пащу на мою квітучу мирну щасливу державу. Та вдавився нею. Чим більше обстрілює, тим ми більш згуртовуємося.

Наша єдність – наша суперсила проти ворога. Так було і буде завжди! Повністю згоден із словами Володимира Винниченка: «Бути українцем - це значить бути постійно в стані доказування свого права на існування».

Ми вже не раз довели, що Україна для нас – понад усе! Кожен українець має усвідомити: він - онук Тараса Шевченка! Він – нащадок славного козацького роду! Він – супергерой, бо він - громадянин вільної держави! Тож робімо все, щоб ми це виголошували з високо піднятою головою. Зараз увесь світ підтримує нас, бо ми - мирна нація, вільна, справедлива і трудолюбива. Ніхто і ніколи не змусить українців відмовитися від рідної мови, від золотистих полів пшениці, від скіфських курганів та від думки про незалежність.

«Усе моє, все зветься — Україна. Така краса, висока і нетлінна, що хоч спинись і з Богом говори», - написала відома українська поетеса Ліна Костенко. Наша українська суперсила – в цих рядках, бо ми чітко усвідомлюємо, що тільки вдома, на своїй землі усе найкраще. Найсмачніша кава в маленькій затишній львівській кав’ярні, найвищі смереки – у Карпатах, найдовша річка Європи протікає в Одеській області - наш Дунай, наймістичніша гора усіх часів – Лиса, вона оберігає не тільки Київ, а й всю Україну від нещасть, бо в ній -багатовічна сила наших пращурів.

Ти бачиш, клятий вороже, які ми сильні, тож і не мрій про мою Україну! Ніхто ще за всю історію планети не бачив такої завзятою всенародної боротьби проти загарбників.

Наші захисники – справжні супергерої! Я також по можливості, допомагаю військовим, підтримую їх своїми малюнками та листами. Україна неодмінно переможе, бо ми всі разом маємо велику суперсилу!

…Хоч і лякають мене гучні артобстріли, я тримаюсь, бо знаю - все буде добре, вірю в ЗСУ, вірю в перемогу над рашистами. Обов’язково, зовсім скоро відбудуємо міста й села і будемо жити під мирним небом! А моя улюблена грайлива Олексіївська затока стане повноводною - Каховське водосховище відновиться! І знову прилітатимуть качки та гуси, щоб дати життя своїм дітям на рідній землі.