Хоруженко Валерія

10 клас Ямненського закладу загальної середньої освіти імені І. О. Мусієнка Великописарівської селищної ради

Вчителька, що надихнула на написання – Іншина Тамара Володимирівна

Моя Україна майбутнього

Є багато держав на нашій планеті, та для кожної людини є лише одна Батьківщина. Для мене – це Україна. Я пишаюся, що народилася в прекрасній країні, багатій своєю історією, культурою та неперевершеною природною красою, де кожен куточок випромінює унікальність та гордість Тут живуть щирі, сміливі та привітні люди, які відомі своєю гостинністю, твердістю духу та здатністю об'єднуватися у важкі часи, створюючи непохитну спільноту. Україна відома своїми родючими чорноземами, величезними ланами, просторими річками та живописними лісами, які разом утворюють багатий та різноманітний природний ландшафт.

Та, на жаль, сьогодення пов’язане численними викликами, випробуваннями усієї спільноти. Одним із найважчих моментів є війна, яку розв’язала Росія на нашій території. Це трагедія нашої держави, адже гинуть найкращі…

Взагалі на долю нашого народу випало багато випробувань.

Царський гніт, репресивні радянські часи, складні роки становлення державності. Було все: кріпацтво, голодомор і геноцид, терор та інші жахи тоталітаризму. І зараз знов війна…

Ця подія є надто болісною та трагічною травмою для мого народу.

У своїх думках я бачу спокійне українське небо, радісні обличчя, вільні від страху, болю, та жалю. Наші чоловіки вже не одягають військову форму, хіба що тільки на свято Перемоги над ворогом. Жінки не втрачають коханих, а діти не запитують у мами, чому досі не повернувся тато. Я думаю про це, а сльози засліплюють мені очі. Чому це тільки плани, мрії? Коли ми дійсно забудемо, що таке війна? Маю надію, що це станеться незабаром.

У майбутньому наша Батьківщина матиме стабільну економіку, а освіта та медицина будуть якісними та доступними для всіх, що буде свідченням її потенціалу. Бо у кожної людини є свої сподівання на розвиток. Ми не знаємо, що буде далі у майбутньому, та я сподіваюсь, що в нашій країні право й свобода будуть захищенні. Україна розвиватиметься як демократична країна, активно взаємодіючи з міжнародними спільнотами. Наша держава відіграватиме одну із важливих ролей у створенні гармонії і розвитку між іншими державами світу. Це в наших руках, у кожного з нас. Важливо, щоб кожен, незалежно від віку, чи то дитина чи літня людина, зробив свій вклад у майбутнє.

Україна починається з нас. Всі мрії і сподівання на процвітаючу, гідну, мирну країну залежить від єдності. Головне не бути байдужими.

Я сподіваюся, що ми, як молоде покоління, будемо будувати державу, в якій хотілося б жити. Україна в жодному разі не повинна втратити свою культурну цінність, духовну віру. Все це залежить від кожного з нас.

Особисто мені хочеться зробити свій внесок в майбутнє України. Бути гідною людиною, не цуратися, а пишатися Батьківщиною. І якщо більшість людей будуть діяти на користь державі, то ми обов’язково станемо найсильнішими.

Я вірю, що саме так і буде. Наша Україна неодмінно розквітне. Більше ніколи ми не будемо байдужими. Наш народ піднявся з колін, бориться за краще майбутнє. Віра та наполегливість обов’язково допоможуть досягти найвищої мети – мирної, успішної, розвиненої Батьківщини. Не милозвучні слова, а конкретні позитивні вчинки – це основа відповіді на поставлене запитання: «Якою я бачу майбутню Україну?».

Іншими словами: Україна буде такою, якою ми її зробимо. Хочу підкреслити – МИ, усі ми на служінні перемоги, добра та справедливості.